characters characters

Ce sa faci cand ai o zi proasta

Propus de: Parenting cu Blandete   |   19 ianuarie 2018    |   2332 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

ce sa faci cand ai o zi proasta
Ma intreba o prietena care inca nu e mamica ce te faci atunci cand ai o zi proasta si esti mama. Ce faci cu copilul, cu treburile casnice care nu pot astepta, cu alte obligatii mai mult sau mai putin urgente. E complicat sa-ti iei zi libera de la jobul de mama, asa-i? Nu prea avem cum sa punem pe pauza vietile noastre, desi uneori tare bine ne-ar mai prinde.

Am mai scris despre activitatile ce-mi bucura inima, dar acum m-am gandit la niste lucruri la indemana care pot fi puse rapid in practica pentru a ne da un boost de energie si de incredere ca lucrurile se vor indrepta.

Iata ce fac eu cand simt ca bateriile mi se descarca:

1. Cer ajutor de la sot, de la mama sau de la o prietena. Le explic ca am o zi mai proasta si ca ma voi revansa eu, one day *:) fericit. Nu trebuie sa le facem pe toate, pentru ca sansele sa ni se decerneze marele premiu de mama perfecta sunt destul de mici, right?

2. Ascult muzica ce ma binedispune sau care ma relaxeaza. De multe ori prefer sa ascult ceva linistitor, ca sa-l fac si pe D. sa intre intr-o stare mai chill. Am observat ca are efect calmant si asupra lui Darius, deci rezultatele sunt 2 in 1. Enya este printre preferatele noastre, dar youtube ne asteapta cu o gama foarte ofertanta la capitolul muzica relaxanta.

3. Cobor asteptarile din pod. Incerc sa nu ma mai gandesc la cate lucruri imi propusesem, las listele deoparte si nici nu ma mai blamez ca am o zi grea/proasta (again). Oricum nu ma ajuta cu nimic, dimpotriva. Cel mai bine e sa accept ziua asa cum e.

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Cresterea post-traumatica
  Cresterea post-traumatica sau urmarile pozitive ale unei situatii dificile
  25 noiembrie 2021   

  Uneori, situatiile traumatice sunt urmate de transformari pozitive personale: adoptarea unor noi principii de viata, schimbari benefice ale imaginii de sine si, in general, adoptarea unei perspective mai echilibrate asupra vietii.

 • Relatii de familie dificile
  Cum putem face fata relatiilor de familie dificile
  19 noiembrie 2021   

  In general, in toate familiile exista ruda aceea careia poti sa ii spui orice, ruda care te poate ajuta financiar in caz de nevoie, dar si ruda care pare sa te judece si sa te critice in permanenta sau care te indeparteaza din diverse motive.

 • Nevoile emotionale ale parintilor
  Nevoile emotionale ale parintilor
  19 octombrie 2021   

  Parintii sunt responsabili de sanatatea si starea de bine a celor mici, iar cand parintii nu sunt bine, nu vor avea energia necesara pentru a oferi sprijin copiilor. De ce ne este insa dificil sa acceptam cu adevarat aceasta idee si tindem sa ne neglijam propriile nevoi chiar si atunci cand nu este necesar?

Mai multe