Ce sa faci cand ai o zi proasta
Ma intreba o prietena care inca nu e mamica ce te faci atunci cand ai o zi proasta si esti mama. Ce faci cu copilul, cu treburile casnice care nu pot astepta, cu alte obligatii mai mult sau mai putin urgente. E complicat sa-ti iei zi libera de la jobul de mama, asa-i? Nu prea avem cum sa punem pe pauza vietile noastre, desi uneori tare bine ne-ar mai prinde.
Am mai scris despre activitatile ce-mi bucura inima, dar acum m-am gandit la niste lucruri la indemana care pot fi puse rapid in practica pentru a ne da un boost de energie si de incredere ca lucrurile se vor indrepta.
Iata ce fac eu cand simt ca bateriile mi se descarca:
1. Cer ajutor de la sot, de la mama sau de la o prietena. Le explic ca am o zi mai proasta si ca ma voi revansa eu, one day *:) fericit. Nu trebuie sa le facem pe toate, pentru ca sansele sa ni se decerneze marele premiu de mama perfecta sunt destul de mici, right?
2. Ascult muzica ce ma binedispune sau care ma relaxeaza. De multe ori prefer sa ascult ceva linistitor, ca sa-l fac si pe D. sa intre intr-o stare mai chill. Am observat ca are efect calmant si asupra lui Darius, deci rezultatele sunt 2 in 1. Enya este printre preferatele noastre, dar youtube ne asteapta cu o gama foarte ofertanta la capitolul muzica relaxanta.
3. Cobor asteptarile din pod. Incerc sa nu ma mai gandesc la cate lucruri imi propusesem, las listele deoparte si nici nu ma mai blamez ca am o zi grea/proasta (again). Oricum nu ma ajuta cu nimic, dimpotriva. Cel mai bine e sa accept ziua asa cum e.
Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.
-
Teoria stresului in familie
Un eveniment stresant pentru unul dintre membrii familiei va influenta in mod natural, intreaga dinamica a relatiilor dintre parinti si copii. Teoria stresului in familie explica felul in care evenimentele stresante pot fi depasite mai usor in familie.
-
Motivatie si activare - copiii au nevoie de amandoua
Deseori ne concentram atentia asupra nivelului de motivatie al copiilor - cum le crestem interesul si motivatia de a invata lucruri noi sau de a citi, de exemplu. Insa cand ne orientam atentia doar asupra motivatiei, pierdem din vedere un element la fel de important: activarea.
Adauga tu primul comentariu: