characters characters

Ce sa faci cand ai o zi proasta

Propus de: Parenting cu Blandete   |   19 ianuarie 2018    |   2818 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

ce sa faci cand ai o zi proasta
Ma intreba o prietena care inca nu e mamica ce te faci atunci cand ai o zi proasta si esti mama. Ce faci cu copilul, cu treburile casnice care nu pot astepta, cu alte obligatii mai mult sau mai putin urgente. E complicat sa-ti iei zi libera de la jobul de mama, asa-i? Nu prea avem cum sa punem pe pauza vietile noastre, desi uneori tare bine ne-ar mai prinde.

Am mai scris despre activitatile ce-mi bucura inima, dar acum m-am gandit la niste lucruri la indemana care pot fi puse rapid in practica pentru a ne da un boost de energie si de incredere ca lucrurile se vor indrepta.

Iata ce fac eu cand simt ca bateriile mi se descarca:

1. Cer ajutor de la sot, de la mama sau de la o prietena. Le explic ca am o zi mai proasta si ca ma voi revansa eu, one day *:) fericit. Nu trebuie sa le facem pe toate, pentru ca sansele sa ni se decerneze marele premiu de mama perfecta sunt destul de mici, right?

2. Ascult muzica ce ma binedispune sau care ma relaxeaza. De multe ori prefer sa ascult ceva linistitor, ca sa-l fac si pe D. sa intre intr-o stare mai chill. Am observat ca are efect calmant si asupra lui Darius, deci rezultatele sunt 2 in 1. Enya este printre preferatele noastre, dar youtube ne asteapta cu o gama foarte ofertanta la capitolul muzica relaxanta.

3. Cobor asteptarile din pod. Incerc sa nu ma mai gandesc la cate lucruri imi propusesem, las listele deoparte si nici nu ma mai blamez ca am o zi grea/proasta (again). Oricum nu ma ajuta cu nimic, dimpotriva. Cel mai bine e sa accept ziua asa cum e.

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe