characters characters

Activitati de 8 Martie

Cum poti sarbatori 8 Martie impreuna cu fiica ta

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 martie 2022    |   1522 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

activitati ziua femeii
Ziua Femeii inseamna mai mult decat flori, felicitari si cadouri. Daca esti parintele unei fete, este important sa o inveti despre semnificatia acestei zile, despre egalitatea de gen si despre stereotipurile care pot afecta accesul la oportunitati egale pentru fete. Cum poti sarbatori Ziua Internationala a Femeii in familie? Iata cateva idei.

Citeste si:


Cinci feluri in care poti consolida relatia mama-fiica


Semnificatia Zilei Internationale a Femeii. Ce este bine sa stii despre 8 Martie


Activitati de 8 Martie


Descoperiti tema Zilei Internationale a Femeii din acest an

In acest an, 8 Martie este dedicata egalitatii de gen pentru un viitor sustenabil, Organizatia Natiunilor Unite atragand atentia asupra faptului ca, la nivel global, femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii in fata schimbarii climatice, deoarece reprezinta inca cea mai mare parte a populatiei sarace si depind mai mult de resursele naturale. In acelasi timp, femeile si fetele reprezinta lideri eficienti si puternici in masurile menite sa impedice schimbarile climatice si sunt implicate in initiative de protejare a mediului. Poti afla mai multe despre Ziua Internationala a Femeii din acest an aici.

Descoperiti impreuna fete si femei care inspira

Ganditi-va impreuna la femeile si fetele ale caror actiuni va inspira si au dus la schimbari importante. Puteti incepe cu patru fete care s-au implicat in miscari si initiative impotriva schimbarilor climatice, despre care ONU a realizat un material in limba engleza. Gasiti impreuna si alte personalitati feminine importante si urmariti-le pe retelele de socializare. Modelele de rol pentru copii si adolescenti pot fi extrem de importante in dezvoltarea acestora.

Cititi o carte despre femei care inspira

De exemplu, Femei in stiinta. 50 de femei temerare care au schimbat lumea” de Rachel Ignotofsky sau, in limba engleza, „The Story of Ruth Bader Ginsburg: A Biography Book for New Readers” de Susan B. Katz.


Creati un cadou special pentru o femeie din viata fiicei tale

Alegeti impreuna o femeie care are o importanta speciala in viata fiicei tale si creati impreuna un cadou sau o felicitare de 8 Martie, ca modalitate de a spune multumesc.


Vorbiti despre visuri si planuri de viitor

Incurajeaza-o pe fiica ta sa isi exprime visurile si planurile de viitor, indiferent de cat de nerealiste par. Cu cat copiii isi stabilesc scopuri mai inalte, cu atat sunt mai motivati sa le atinga. Vorbiti despre felul in care isi poate atinge aceste obiective, dar si despre obstacole si temeri care o pot infrana. Arata-i fiicei tale ca deseori, teama si curajul merg mana in mana si cu sprijin din partea celor din jur, poate fi condusa de curaj in alegerile sale.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe