characters characters

Planificator saptamanal de vacanta pentru copii

Cum organizezi programul de vacanta al copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 iulie 2019    |   6338 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

planificator program de vacanta
Primele zile de vacanta trec repede, pentru ca cei mici sunt entuziasmati si de obicei stiu deja ce vor sa faca in primele lor zile libere. Mai tarziu insa, e posibil sa aveti nevoie de putina inspiratie. De aceea, un planificator saptamanal al activitatilor copilului va poate veni in ajutor.

O vacanta reusita de vara lasa copilului suficienta libertate in alegerea activitatilor, destul timp pentru odihna si visare cu ochii deschisi si destula socializare si invatare, astfel incat cel mic sa nu fie stimulat intelectual insuficient. Daca alegeti ca fiecare zi a saptamanii sa aiba o anumita tematica (aleasa de copil), puteti bifa toate obiectivele de vacanta pe care vi le propuneti.

Citeste si:

Lista de dorinte pentru vara

20 de idei pentru vacanta de vara in familie


Ideea este simpla: pentru fiecare zi a saptamanii, alegeti o tematica. In exemplul nostru, lunea exploram stiinta. Daca ai un copil pasionat de literatura, de exemplu, poti dedica o zi intreaga lecturii sau scrierii creative.

Realizati un tabel cu sapte randuri (cate un rand pentru fiecare zi) si mai multe coloane. Sau descarcati template-ul nostru in format pdf (necompletat). Treceti in fiecare casuta din tabel ideile pentru fiecare zi in parte.

planificator saptamanal vacanta


Daca vrei sa descarci si sa printezi tabelul nostru completat, il poti gasi aici, in format pdf.


La final, nu uita ca in zilele de vacanta, e benefic pentru copil sa aiba si timp liber, in care sa treaca prin plictiseala sau sa aiba ocazia sa viseze cu ochii deschisi. Acestea il ajuta sa se dezvolte emotional si cognitiv si sunt o parte importanta a procesului de autocunoastere. Asadar, evita sa ii supraincarci programul de vacanta si incurajeaza-l sa gaseasca singur idei pentru petrecerea timpului liber.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu