characters characters

O seara de jocuri in familie

Propus de: adrian   |   30 august 2013    |   1505 vizualizări
  • 1. Alegerile clasice pentru o seara de jocuri in familie
  • 2. Reguli de joc si corectitudine
  • 3. Caietul de jocuri in familie

  • Seara de jocuri in familie este modul perfect in care poti sa intaresti legaturile emotionale in familia ta si sa-i inveti pe micuti cateva valori importante. Pentru a le oferi copiilor tai o seara placuta in care sa se distreze in familie, ai nevoie de o varietate cat mai mare de jocuri, de gustari si de putina organizare.

    Cand rontaiti gustari in timp ce jucati, alege-le pe cele care lasa cele mai putine pete. Ofera-le copiilor alune sau gustari solide si usoare facute de tine, dar nu pizza cu sos.

    Pregateste mai multe perne pentru situatia in care alegeti sa jucati chiar pe podea, in sufragerie.

    Alegerile clasice pentru o seara de jocuri in familie

    • carti de joc, clasice sau pachete speciale, pentru copii;
     
    • rummy;
     
    • scrabble;
     
    • monopoly.

    Daca mai ai jocurile copilariei tale, arata-le micutilor tai cum te distrai pe vremuri cu Nu te supara, frate sau Dacii si romanii.

    Lasa-i pe copilasi sa aleaga pe rand, prin rotatie, jocurile cu care va veti distra impeuna.

    Reguli de joc si corectitudine

    Seara de jocuri in familie este momentul perfect pentru a-i invata pe micutii tai unele valori importante. In primul rand, ai ocazia sa-i inveti sa nu triseze.

    Pentru a evita conflictele, explica-le intotdeauna regulile inainte si nu-i lasa sa le incalce nici macar pe mezinii cei mai dragalasi.

    Daca observi ca unul dintre copiii trage cu ochiul in cartile celuilalt, poarta cu ei o discutie despre onestitate si corectitudine si despre victoria in afara regulilor.

    Zarurile pot fi oferi o alta lectie importanta. Invata-i ca au voie sa repete aruncarea lor doar atunci cand unul dintre ele cade de pe masa. In orice alta situatie, trebuie sa accepte ce le-a rezervat norocul.

    Caietul de jocuri in familie

    Serile de jocuri in familie se vor transforma cu siguranta in amintiri frumoase pentru copiii tai, dar poti sa le oferi si un memento special.

    Pastreaza scorurile la toate jocurile intr-un caiet cu patratele de cel putin 100 file. Noteaza data si numele celui care a ales jocurile pentru a evita conflictele de tipul "E randul meu!".

    Caietele cu scoruri pot ajuta fiecare copil sa urmareasca evolutia sa la fiecare joc si sunt arhivele care pot fi accesate pentru a demonstra mai tarziu cine a avut cele mai multe victorii.

    Ofera castigatorului un premiu, fie o palarie de hartie speciala pe care o poate pastra cat timp ramane campion, fie sansa de a alege desertul pentru intreaga familie.

    Serile de jocuri in familie se vor transforma astfel in amintiri minunate pentru micutii tai.


    Comentează:
    4 comentarii

    • Numele tau
      *Camp obligatoriu
    • Scrie aici comentariul tau!
      (maxim 1000 caractere)
    • Introdu codul de securitate alaturat

      Nu înţeleg codul
      *Camp obligatoriu
    • clarissa33_sp
      clarissa33_sp    09.05.2013 - 11:47
      Nici fiica mea nu a dormit la pranz, decat cand era foarte mica. Mi se pare cumva normal sa nu vrea sa doarma in mijlocul zilei si nu ii inteleg pe adultii care incearca sa ii forteze/convinga pe copii sa faca asta. E preferabil sa adoarma seara mai devreme (chiar si pentru parinti, care nu mai trebuie sa stea pana tarziu sa se roage de ei sa adoarma) si sa nu doarma la pranz:).
    • Zaharia Mihaela
      Zaharia Mihaela    08.05.2013 - 13:49
      Cred ca am uitat sa specific in articol un detaliu important: copiii mei nu dorm la pranz. Fiecare pe rand, dupa ce a implinit 4 ani, n-a mai vrut sa doarma. Mai dorm din cand in cand daca sunt foarte obositi, dar in general nu. Asa ca atunci automat ora de culcare a fost mai devreme desi tin minte ca baietelul meu adormea de cand era bebelus la ora 21 pe ceas. Si a-pro-pos de ora de masa, mi se pare cam tarziu sa fie la 21. Copiii mei sunt invatati de ani de zile cu ore fixe de masa: dimineata pe la 8, la 13 si la 19 si asa li se face si foame, adica sa nu cumva sa nu fim in preajma unei surse de hrana la 13 si la 19 ca e jale :) Asadar eu as scurta somnul de pranz daca exista sau as renunta la el daca ar vrea copilul si as muta cina mai devreme, treptat. Sigur daca nu e timp de gatit dupa ce te intorci de la servici, poate reusesti sa pregatesti de cu seara ce vrei sa prepari sau sa se ocupe altcineva sau sa pui mai multa mancare gatita la congelator sau vidata in frigider. Sau sa ajute si copiii :) Sau sa faca baie pana e gata mancarea. La noi se mai practica, mai ales ca de cand ne-am mutat si are fiecare camera lui nu mai vor sa faca baie impreuna si atunci timpul se dubleaza. Se practica chiar si facutul temelor in bucatarie sub supravegherea mea in timp ce gatesc. Iar fetita mea nu are exagerat de multe teme si nici un optional extrascolar in timpul saptamanii (a avut dar ii manca mult timp pe drum si era obositor asa ca am renuntat). Poate te ajuta si aceste indicii. Succes!
    • clarissa33_sp
      clarissa33_sp    08.05.2013 - 11:18
      Poate ar trebui sa mutati mai devreme orele de masa si de baie. Si, in masura in care este posibil, sa scurtati durata baii:). Daca ar lua masa de seara mai devreme, la 8, de exemplu, poate ar ajunge in pat la culcare mai devreme:). E recomandabil totusi ca schimbarea de program sa se intample treptat, altfel te vei confrunta cu impotriviri serioase din partea lor, daca le convine foarte mult programul actual:).
    • Utilizator Anonim
      danaa    05.05.2013 - 14:58
      am o intrebare pentru D-na psiholog, cum reusiti sa mergeti la culacare de la 9 seara.Eu ajung acasa la 6 seara, is cu copii la 7, la noua mananca la 10 ii spal, la 11.30 dorm..cum sa fac sa-i culc mai devreme