characters characters

O metoda de lucru la Clasa Einstein: Degetele mele

Propus de: Iulia Pantazi   |   21 martie 2011    |   2557 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

degetele copiilorCopiii prescolari descopera lumea folosind destul de mult simtul tactil. Curiozitatea ii face sa prinda, sa manevreze sau sa atinga diverse obiecte. Pentru a face toate aceste lucruri in siguranta, este bine sa ii dezvolti motricitatea fina, coordonarea ochi-mana si sa il inveti cateva reguli de comportament sanatos. Folosind aceasta metoda de lucru, il poti invata pe copil ce poate face si ce nu ar trebui sa faca cu degetele lui.

 

“Ce ar trebui sa fac cu degetele mele?”

 
scris1. Arata-i copilului ca poate folosi degetele pentru a scrie –  copilul primeste o foaie de hartie si isi va alege carioci colorate pentru a exersa scrisul.

Daca realizezi aceasta activitate cu mai multi copii, poti oferi un premiu copilului care a scris sau desenat cel mai frumos.

 

 

 

 

 

2. Poate folosi degetele pentru a tine lingura sau furculita. Pentru acest lucru, copiii se joaca cu ouale, iar lingura urmareste un traseu cu jaloane. Daca ai mai multi copii invitati la tine acasa, le poti propune un astfel de joc. In caz contrar, te poti juca cu copilul tau, incercand sa tineti cat mai bine lingura si sa nu varsati continutul din ea.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copiii si animalele3. Pot folosi degetele pentru a mangaia un caine sau o pisica.
Copilul va lua un animal din plus la alegere si il va mangaia. Initiaza un dialog cu copilul despre ce animal prefera si din ce motiv, ce simte fata de acel animal. Cum e animalul (fin, moale, aspru)?
 

 

 

 

 

 

“Ce nu trebuie sa fac cu degetele mele?”


microbiEste important sa il inveti pe copil si lucrurile pe care NU trebuie sa le facem cu degetele. Degetele sunt acoperite de germeni, germenii sunt foarte mici si nu ii putem vedea.

Explica-i celui mic faptul ca germenii ne pot imbolnavi. Cand isi baga degetele in gura  sau isi linge degetele, germenii intra in gura. Acest lucru il poate imbolnavi.

Invata-l pe copil doua reguli simple:

  • “Voi  incerca sa nu imi bag degetele in gura.“
  • “Voi incerca sa nu imi ling degetele.”


Exista si un alt lucru pe care nu trebuie sa il faca cu degetele. Nu trebuie sa isi rupa crusta la o rana.

Invata-l pe copil ca atunci cand se taie la mana sau la picior, sangele care se usuca formeaza o crusta. Crustele sunt tari si uneori ustura. Daca ciupeste crusta sau o rupe, taietura nu se va vindeca. Va incepe sa curga sange din nou. Germenii de pe degetele sale pot intra in taietura. Atunci taietura se va infecta si il va durea foarte tare.

Concluzie

Daca va incerca sa faca doar lucruri bune cu degetele sale, va ramane sanatos si frumos. 


Informatiile ne-au fost puse la dispozitie de specialistii centrului Iulia Pantazi, organizatori ai cursurilor pentru copii Clasa Einstein. Obiectivele acestui curs oferit de Clasa Einstein sunt :

1.    Copiii vor invata sa se prezinte si sa raspunda la salut
2.    Dezvoltarea motricitatii fine si abilitatilor de imitatie
3.    Dezvoltarea cresterii increderii in sine
4.    Dezvoltarea coordonarii oculo-motorii
5.    Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa
6.    Dezvoltarea abilitatilor critice de comunicare  functionala – asteptarea, preluarea randului.
7.    Constientizarea corpului
8.    Dezvoltarea unor comportamente pozitive si acceptabile social
9.    Dezvoltarea atentiei impartasite si sociale
10.  Insusirea unor notiuni de igiena


Despre Clasa Einstein

Clasa Einstein, un program educational  pentru  segmentul  de varsta 3-7 ani, care dezvolta inteligenta emotionala si aptitudinile de management comportamental.  Programul se desfasoara pe o perioada de 6 luni cu o frecventa de 1 sedinta saptamanala intr-o grupa de 10-12 copii/grupa.

La Clasa Einstein punem accentul pe corectarea comportamentelor copiilor intr-o maniera prietenoasa pentru ei, stimulandu-le stima de sine, capacitatea de concentrare si atentia, creativitatea, spontaneitatea si imaginatia. Copiii vor ajunge sa faca fata atat evenimentelor asteptate cat si celor neasteptate.

La final, fiecare copil va avea o fisa completata pentru fiecare modul in parte si la sfarsit va fi o evaluare finala in care se vor identifica punctele tari si punctele slabe.
 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu