characters characters

Cum poti forma reprezentari mentale la copilul tau

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 februarie 2010    |   1937 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Uneori ti sa pare ca pur si simplu copilul tau nu reuseste sa-si aduca aminte unde a lasat un obiect sau altul, uita detalii ale unor evenimente si chiar daca i-ai schimba ceva in camera, de exemplu o alta noptiera sau o veioza de o nuanta diferita nu si-ar da seama foarte repede de asta. Poate ar fi bine sa incerci sa-l ajuti sa-si remedieze aceste mici deficiente de la nivelul procesarii de informatii. Ce ai putea sa faci? Sa intri in jocul “Suspectul”.

 

 

De ce ai nevoie?

  • Coli albe de hartie
  • Creion negru, grafic


Cum se realizeaza?


1.Jocul “suspectul” se refera la situatiile in care cineva a realizat o infractiune si nu a fost prins, nu exista date despre acea persoana, ci doar cativa martori. Acestia au vizualizat pentru cateva minute fata infractorului, iar acum trebuie sa-si reaminteasca detaliile pentru a reusi specialistul din politie sa faca portretul robot.


2.Cum se joaca? Martorul si politistul sunt cele doua roluri ce va intereseaza si le veti schimba rand pe rand.


3.Daca acum copilul tau e politistul, gandeste-te la un membru al familiei apropiat pe care si copilul il stie si incepe sa-i dai cat de multe detalii “politistului”. Sarcina copilului este sa puna intrebari pentru a stii cum sa deseneze portretul robot cat mai apropiat de fizionaomia reala si sa deseneze pe foaia de hartie conform indicatiilor.


4.Atunci cand tu joci rolul politistului foloseste hartia A4 si creionul pentru a desena conform spuselor copilului tau. Si el va trebui sa se gandeasca la un membru din familie care este “suspectul” si sa ti-l descrie.


5.Aici rolul tau este foarte important. Bombardeaza-l cu intrebari in asa fel incat sa-l fortezi sa-si reaminteasca detaliile fizionomiei.


6.Rezultatul final va fi atat o distractie garantata, mai ales prin portretele obtinute, cat si o experienta de invatare.


Copilul va fi mult mai interesat ca atunci cand intalneste “suspectul” cu care se inrudeste sa-l analizeze mai mult, sa acorde o atentie mai ridicata detaliilor. Aceasta este o modalitate pentru a-ti ajuta copilul sa-si formeze reprezentari ale obiectelor si oamenilor din jur.


Tu ce crezi ca s-ar mai putea inventa pentru a-l ajuta pe copil sa-si dezvolte aceasta capacitate? Asteptam raspunsurile tale.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu