characters characters

Cum incurajezi alimentatia sanatoasa

Propus de: SuntParinte.ro   |   06 august 2010    |   3082 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Copiii au devenit adepti ai dulciurilor, chips-urilor si ai produselor de tip fast-food. Iti propunem o activitate al carei scop este de a-l invata pe cel mic sa faca diferenta intre o alimentatie sanatoasa si o alimentatie nesanatoasa, care dauneaza organismului. La finalul acestei activitati, copilul tau va sti sa deosebeasca alimentele intre ele, isi va imbogati vocabularul si isi va forma niste deprinderi alimentare corecte si adecvate.
 
 
 
 
 
 
 
De ce ai nevoie?
  • Reviste
  • Ziare si alte reviste in care sunt prezentate alimente si mancaruri
  • Foarfeca
  • 3 cutii din carton
 
Cum se realizeaza?
1. Rasfoieste revistele si ziarele impreuna cu copilul tau.

2. Uitati-va dupa alimente si mancaruri. Sucurile pot fi si ele atent urmarite.

3. Decupeaza toate imaginile care au o legatura cu alimentatia. Indiferent daca e vorba de prajituri, legume, fructe, sticle de suc sau mancaruri asezate pe farfurie.

4. Asaza in fata voastra cele trei cutii din carton.

5. Cutiile vor reprezenta cele trei mese ale zilei. Lipeste pe prima un soare printre nori care tocmai rasare, pe cea de-a doua un cer senin, iar pe ultima niste stelute. Astfel vei obtine cele trei momente: micul dejun, pranzul si cina.

6. Discutati acum despre alimentele care sunt sanatoase. Pune accentul pe legume si fructe, precum si pe sucuri naturale.

7. Cere-i sa-ti dea exemple de imagini care cuprind alimente sanatoase, dar si cele care nu sunt indicate in cantitati prea mari.

8. Apoi clasificati-le in cele doua categorii.

9. Acum luati prima data categoria alimentelor sanatoase si asezati imaginile in functie de mesele zilei. Ce e bine sa mananci dimineata? Dar la pranz? Iar seara? Asezati imaginile in cele 3 cutii.

10. Alegeti si din categoria alimentelor nu foarte sanatoase cateva dintre ele. Incearca sa-l coordonezi in a le alege pentru consum mai mult dimineata sau la pranz. In niciun caz, seara. Ciocolata sau bomboanele, chipsurile nu sunt indicate a fi consumate nici dimineata, dar nici seara. Astfel ca, alegeti cutia special decorata pentru pranz. Ele vor fi intotdeauna desertul si se vor oferi dupa masa, in cantitati limitate.

Cam asa arata o tehnica prin care a-i putea sa-ti educi copilul in privinta unei alimentatii sanatoase. Nu uita ca la fiecare masa pe care o ia, sa vorbesti cu el. Uita de sfatul “la masa nu se vorbeste”. Ba da, se vorbeste. Vorbeste-i despre beneficiile fiecarui aliment, despre cum il poate ajuta morcovii sa aiba o vedere mai buna, despre spanac facandu-i analogie cu Popeye marinarul si fortele sale nemaipomenite. Foloseste povestile si exemplele din viata reala. Cere-i sa priveasca legumele din mancare si continutul meselor pentru a le clasifica in sanatoase si pe care le poate consuma din plin si pe cele pe care ar fi bine sa le evite.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu