characters characters

5 descoperiri despre fericire

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 februarie 2025    |   355 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

5 descoperiri despre fericire
Experientele pozitive sunt vazute adesea ca si oportunitati de dezvoltare personala, iar pe langa acestea, obiceiurile sanatoase ne pot aduce un plus de fericire.

Citeste si:


Sase surse de fericire pentru copilul tau


Zece obiceiuri pentru fericire in familie


Fericirea a fost mereu un subiect de discutie si cercetare, oamenii cautand sa afle cheia fericirii, iar de curand, au aparut 5 descoperiri despre fericire pe care le impartasim cu tine:

1. Experientele ne aduc mai multa fericire decat lucrurile materiale si fizice. Astfel, calatoriile, concertele, vizitele la muzee, participarea la diverse expozitii sau activitati sociale ne aduc mai multa fericire si satisfactie decat daca ne-am cumpara un ceas/bijuterie sau o masina noua.

2. Atunci cand suntem recunoscatori suntem mai fericiti si mai putin stresati. Se recomanda astfel practicarea recunostintei in fiecare zi, prin tot felul de exercitii sau activitati de a multumi celor din jur.

3. Fericirea depinde de genetic in proportie de 50%, de circumstante externe in proportie de 10% si de alegerile pe care le facem in mod constient zi de zi in proportie de 40%.

4. Relatiile sociale determina in mare parte nivelul de fericire in viata. Cei din jur si relatia pe care o avem cu acestia ne pot ajuta sa fim mai fericiti.

5. Comportamentele de binefacere si actele de bunatate ne fac sa ne simtim mai bine si implicit ne cresc nivelul de fericire interioara.

Pe langa aceste descoperiri, nu uita ca poti fi mai fericit atunci cand privesti orice esec sau greseala drept o oportunitate de crestere personala si o lectie de viata de pe urma careia poti sa ai numai de castigat. In plus, un nivel ridicat de rezilienta te poate ajuta sa iti cresti si autoeficacitatea si sa inveti cum sa privesti orice dificultate ca si pe o incercare sau o experienta provocatoare.


Nu in ultimul rand, trateaza-te cu compasiune pentru ca un bun sistem de autoprotejare te va face sa devii imun in fata furiei, anxietatii, dezgustului sau depresiei, iar starea de siguranta, de pace sau apartenenta la un grup sau o comunitate pot fi un adevarat pansament pentru suflet in situatiile mai dificile. Aminteste-ti sa iti formezi obiceiuri sanatoase tocmai pentru a-ti mentine starea de fericire interioara ridicata: dormi suficiente ore si in confort, ai grija de alimentatia ta si practica exercitii fizice in mod regulat.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Intrebari de autoreflectie pentru parinti
    Intrebari de autoreflectie pentru parinti
    13 martie 2025   

    Introspectia sau autoreflectia se refera la procesul de analiza a propriilor ganduri, emotii si comportamente si ne ajuta in a ne cunoaste mai bine, a ne dezvolta din toate punctele de vedere. Acest proces presupune a ne opri din tot ceea ce facem si a ne da un ragaz de gandire, o pauza de la agitatia de zi cu zi pentru a analiza si a intelege ce se intampla in interiorul nostru, ce gandim si ce simtitm raportat la anumite teme.

  • Anxietatea proaspetilor tati
    Anxietatea proaspetilor tati
    10 martie 2025   

    Venirea pe lume a unui bebelus aduce schimbari importante nu doar in ceea ce o priveste pe mamica, ci si pe proaspatul tata.

  • Suprastimularea senzoriala in randul mamelor
    Suprastimularea senzoriala in randul mamelor
    14 februarie 2025   

    Tot mai multe mame se plang de oboseala in exces cu care vine asumarea rolului de mama. Specialistii vorbesc déjà despre o problema tot mai frecvent aparuta in contextul actual, si anume ”suprastimularea senzoriala”.

Mai multe