Testeaza coordonarea motrica a copilului
Multi copii au o energie debordanta, pe care o consuma realizand diverse activitati fizice (alergand, catarandu-se sau jucandu-se cu mingea), altii in schimb sunt mai linistiti si prefera o joaca mai putin activa. Copiii din prima categorie au mai multe sanse sa aiba capacitati de echilibru si coordonare motrica mai bine dezvoltate.
*Fotografia apartine utilizatorului Crisstina1
Daca vrei sa verifici capacitatile motrice ale copilului tau, poti sa ii propui cateva exercitii simple care testeaza echilibrul si coordonarea.
Urmareste filmuletul de mai jos, realizat impreuna cu Sensei Nicolae Mitu, antrenor Aikido la Clubul Aikibudo.
Alte probleme referitoare la motricitate sunt intampinate de copii in legatura cu miscarile fine (scrisul, lucrul manual), datorate lipsei de exercitiu. De aceea, este bine sa realizezi impreuna cu copilul diverse activitati practice care presupun manipularea instrumentelor de colorat si desenat, a plastilinei, a obiectelor de mici dimensiuni- toate acestea in prezenta ta, pentru a evita posibile incidente neplacute.
De asemenea, pentru a te asigura ca il ajuti pe copil sa isi dezvolte motricitatea, ii poti propune cat mai multe jocuri de miscare, care sa implice sarituri mici, salturi, deplasarea intr-o anumita directie sau conform cu anumite trasee, ocolirea unor obstacole, alternarea unor miscari de deplasare (mers, sarit, alergat), prinderea si aruncarea mingii etc.
Te invitam sa pui in practica exercitiile recomandate in filmulet si asteptam sa ne spui ce rezultate ai obtinut.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 idei daunatoare pe care si le formeaza copiii in primii 7 ani de viata
Experientele timpurii din primii 5 sau 7 ani de viata au un efect puternic asupra noastra fiindca sunt primele experiente ce vor sta la baza tuturor deciziilor pe care le vom lua mai tarziu.
-
Cum recunosti copilul cu toleranta scazuta la frustrare
Exista momente in viata fiecarui copil in care nimic pare sa nu mearga bine. Modul in care copiii raspund in aceste situatii coplesitoare poate insemna iesiri necontrolate sau dimpotriva, izolare si retragere.
-
Cand parintii ofera copiilor prea multa putere
Prea multa libertate si prea multa putere data copiilor este reteta perfecta pentru a avea un copil care crede ca totul i se cuvine.
Adauga tu primul comentariu: