characters characters

Testeaza coordonarea motrica a copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 septembrie 2011    |   9084 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Testeaza coordonare motrica a copiluluiMulti copii au o energie debordanta, pe care o consuma realizand diverse activitati fizice (alergand, catarandu-se sau jucandu-se cu mingea), altii in schimb sunt mai linistiti si prefera o joaca mai putin activa. Copiii din prima categorie au mai multe sanse sa aiba capacitati de echilibru si coordonare motrica mai bine dezvoltate.
 
 
 *Fotografia apartine utilizatorului Crisstina1
 
Coordonarea motrica reprezinta capacitatea de a realiza o serie complexa de miscari care necesita ritm, incordarea muschilor, postura si echilibru.

Daca vrei sa verifici capacitatile motrice ale copilului tau, poti sa ii propui cateva exercitii simple care testeaza echilibrul si coordonarea.

Urmareste filmuletul de mai jos, realizat impreuna cu Sensei Nicolae Mitu, antrenor Aikido la Clubul Aikibudo.
Alte probleme referitoare la motricitate sunt intampinate de copii in legatura cu miscarile fine (scrisul, lucrul manual), datorate lipsei de exercitiu. De aceea, este bine sa realizezi impreuna cu copilul diverse activitati practice care presupun manipularea instrumentelor de colorat si desenat, a plastilinei, a obiectelor de mici dimensiuni- toate acestea in prezenta ta, pentru a evita posibile incidente neplacute.

De asemenea, pentru a te asigura ca il ajuti pe copil sa isi dezvolte motricitatea, ii poti propune cat mai multe jocuri de miscare, care sa implice sarituri mici, salturi, deplasarea intr-o anumita directie sau conform cu anumite trasee, ocolirea unor obstacole, alternarea unor miscari de deplasare (mers, sarit, alergat), prinderea si aruncarea mingii etc.

Te invitam sa pui in practica exercitiile recomandate in filmulet si asteptam sa ne spui ce rezultate ai obtinut.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe