characters characters

Jocuri si jucarii

Ce jocuri si jucarii sunt recomandate copiilor la aceasta varsta?

 • Jocuri de miscare: “De-a prinselea”, “De-a ascunselea”, “Batistuta”, “Tara, tara, vrem ostasi!”,“Ratele si vanatorii”, “Magarusul”, “Leapsa”, “Sotron”, etc.
 • Lectii pe calculator: Cu siguranta ai fost pus cel putin o data in situatia de a-l ajuta pe copil sa invete mai usor si mai placut. Produsele Intuitext ofera o astfel de solutie. Acestea folosesc imaginatia, jocul si situatiile din viata reala pentru a-l ajuta pe copil sa inteleaga notiunile invatate la scoala.
 • Plastilina, acuarelele si creioanele colorate. Copiii pot petrece zeci de minute pictand sau colorand, fiindca le plac culorile si ii fascineaza modul in care acestea dau viata imaginilor sau unei coli albe de hartie. In plus, cu plastilina pot realiza cosulete cu fructe sau diferite obiecte pe care apoi sa le foloseasca in joaca lor. Abilitati dezvoltate: modelare, motricitate fina.
 • Jocuri didactice – cele care ii invata pe copii literele, Scrabble, sahul, table, jocuri de calcul, jocuri cu reguli (Nu te supara frate, Comoara lui Piticot, Sus-jos). La ce folosesc aceste jocuri: recunoasterea literelor, abilitati de calcul, dezvoltarea vocabularului, gandire strategic.
 • Jocuri ce dezvolta limbajul verbal, scris si nonverbal: “Fazan”, “Tari ape si orase”, “Mima”, “Telefonul fara fir”, “Valiza” (copiii trebuie sa spuna cuvinte care incep cu o anumita litera si care ar incapea intr-o valiza).
 • Puzzle-uri
 • Mingea. Cu ajutorul mingii exista o multime de jocuri ce pot fi practicate atat individual, cat si in grup. Abilitati dezvoltate: forta, coordonare, urmarirea unui obiect, concentrarea atentiei.
 • Coarda. Copiilor le place sa sara, iar cei care s-au jucat cu coarda stiu diferite miscari pentru fiecare numar, pornind de la 1 la 10 (de exemplu, la 10 se sare tinand coarda cu mainile incrucisate, de zece ori, inapoi, fara a pasi coarda sau a te impiedica in ea).
 • Dinozauri, papusi, casute cu bucatarie sau service auto. De la aceasta varsta, copiii incep sa fie interesati de meserii, iar in jocurile de rol tind sa imite comportamente pe care le-au vazut la oamenii care lucreaza in domeniul care ii intereseaza. In plus, interesul pentru stiinte incepe sa se manifeste si iti va cere sa ii cumperi dinozauri sau diferite seturi pentru experimente.
 • Cercurile. Acestea se arunca in jurul unui obiect si castiga persoana care reuseste sa puna cat mai multe cercuri (deseori se foloseste o rata din plastic si se stabileste distanta de la care se arunca cercurile din plastic). Abilitati dezvoltate: coordonare ochi-mana, concentrare.

Articole despre "Jocuri si jucarii"

 • 5 activitati linistite care pot inlocui somnul de dupa-amiaza
  5 activitati linistite care pot inlocui somnul de dupa-amiaza
  22 ianuarie 2024   

  Fiecare copil are propriile sale nevoi cand vine vorba de somnul din timpul zilei. Unii vor dormi fara probleme 2-3 ore, in timp ce altii vor atipi pentru o jumatate de ora sau vor ramane in pat zvarcolindu-se in nestire pana cand parintele cedeaza si il lasa sa se ridice.

 • Joaca repetitiva la anteprescolari
  Joaca repetitiva la anteprescolari
  28 februarie 2023   

  De ce apar comportamentele repetitive la copii in primii ani de viata si cum ajuta la dezvoltarea celor mici.

 • Jocuri de iarna
  Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
  19 decembrie 2022   

  Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Jocuri si jucarii"

Mai multe