characters characters

Zonele defavorizate nu afecteaza rezultatele scolare scazute ale copiilor. Familia este factorul decisiv

16 iulie 2014    |   571 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/69583224@N05/7948271188


De multe ori, in cazul copiilor din categoriile sociale defavorizate, se considera ca zona in care acestia traiesc determina rezultatele scolare scazute ale acestora. Cu alte cuvinte, daca un copil locuieste intr-o zona defavorizata, risca sa aiba probleme la scoala.


Un studiu recent arata insa ca ce conteaza cu adevarat este atitudinea familiei fata de educatie. Studiul a implicat doua grupuri de copii defavorizati din orase din Anglia, toti urmand sa se mute in locuinte sociale din cartiere sarace. Primul grup de copii s-a mutat inainte cu 1-3 ani de implinirea varstei de 14 ani, iar copiii din al doilea grup s-au mutat incepand cu varsta de 14 ani. Comparand rezultatele la examenele pe care toti copiii de 14 ani il dau (Key Stage 3 test), cercetatorii au aflat ca rezultatele medii obtinute de copiii din cele doua grupuri erau aproape identice.


Cercetatorii considera ca atentia programelor care incearca sa ajute copiii defavorizati sa se descurce mai bine la scoala ar trebui sa se indrepte in alte directii, nu catre shimbarea locuintelor acestora.


Acest studiu este complementar celui care arata ca exista o legatura intre numarul de ani petrecuti in scoala de catre parinti si rezultatele scolare ale copiilor: cu cat parintii au mai multi ani de educatie, cu atat rezultatele scolare ale copiilor sunt mai bune.


Ce spun cititorii din Marea Britanie despre acest studiu:
Familia este mereu factorul decisiv, dar sarcina de a creste copii care sa devina adulti corecti si decenti devina mult mai dificila atunci cand comunitatea in care traiesc a devenit o groapa de gunoi.


„Profesorii stiu deja acest lucru. Daca scolile si-ar dori sa fie mai proactive fata de elevi ar trebui sa creeze un ghid pentru parinti si sa isi manifeste nemultumirea atunci cand acestia nu il respecta. Parintii trebuie sa fie trasi la raspundere mai mult pentru cum isi cresc copiii.”


Sursa: DailyMail.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu