characters characters

Ziua Europeana a Limbilor 2017

Romania, printre tarile cu cel mai mare numar de elevi care invata doua limbi straine

26 septembrie 2017    |   9904 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua Europeana a Limbilor
Ziua Europeana a Limbilor este sarbatorita in fiecare an pe data de 26 septembrie, pentru incurajarea plurilingvismului. In acest an, tema zilei europene a limbilor este inovatia in invatarea si predarea limbilor straine.

Mai multe evenimente au fost organizate in Bucuresti si in tara cu aceasta ocazie, dar si in capitale europene, prin intermediul institutelor culturale romanesti.

Oficiul European de Statistica (Eurostat) a publicat cu acest prilej date legate de limbile straine invatate de catre copii in statele europene:

  • In invatamantul primar, majoritatea elevilor europeni invata limba engleza
  • Cele mai studiate limbi straine in UE sunt: engleza (studiata de 100% dintre elevi in tari precum: Suedia, Finlanda, Malta, Croatia, Franta), franceza (studiata in Luxemburg de toti elevii, in Romania de 85% dintre ei, in Irlanda, de 60% dintre ei), spaniola (studiata de catre 72% dintre elevii francezi, 40% dintre elevii suedezi si 20% dintre elevii danezi), germana (studiata la un nivel de 100% in Luxemburg, de catre 63% dintre elevi in Slovenia si 62% in Croatia), italiana (invatata in Malta de catre 42% dintre copii, in Croatia, de catre 24% si in Cipru de catre 17% dintre elevi).

In Romania, conform datelor pentru anul 2014, 99,3% dintre elevi invata limba engleza, 85,2% invata franceza si 12,8% invata germana. Romania se numara printre tarile cu cel mai mare numar de elevi care invata doua limbi straine, alaturi de Luxemburg (unde procentul acestora este de 100%) si de Finlanda, Slovacia si Franta, unde procentul copiilor care invata doua limbi straine este de cel putin 98,6%. Tarile cu cel mai mic numar de copii care invata doua sau mai multe limbi straine sunt Portugalia, Irlanda, Marea Britanie si Grecia.


Poti afla mai multe despre Ziua Europeana a Limbilor aici.


*Sursa foto: Pixabay.com


Sursa:EC.Europa.eu


Citeste si:

Cum se invata usor o limba straina

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu