characters characters

Cum se invata usor limbile straine

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 septembrie 2017    |   3453 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invata limbi straine
Invatarea unei limbi straine poate fi un proces stresant, lent si plin de frustrari. La inceput de drum, putini oameni cred ca vor reusi vreodata sa ajunga sa vorbeasca sau sa scrie fluent si cursiv intr-o alta limba.

Greselile ii sunt prietene. Greselile sunt cea mai buna cale de a invata, mai ales daca sunt corectate pe loc. Asa ca da observi ca cel mic face o greseala intr-o limba straina, corecteaz-o cu blandete. Iar daca are un partener nativ de discutii, spune-i copilului sa il incurajeze pe acesta sa ii corecteze greselile.

Nimeni nu judeca accentul nimanui. Copiii (dar si adultii) pot evita sa vorbeasca intr-o limba straina daca pronuntia li se pare dificila si se tem ca accentul lor nu este cel corect. Este bine sa ii spui copilului tau ca pentru mult timp dupa ce va incepe sa vorbeasca intr-o limba straina, este posibil sa nu ai aiba accentul corect. Acest lucru este mai putin important insa, atata timp cat poate fi inteles de catre cei din jur si ii poate intelege pe acestia.

Fluenta intr-o limba straina apare in timp. Este absolut normal ca la inceput copilul sa aiba dificultati in a formula o fraza completa fara dificultati sau in a exprima idei complexe intr-o limba straina. Singura modalitate prin care copilul poate deveni fluent intr-o alta limba este de a o vorbi cat mai mult, chiar daca face si greseli. In plus, nu este util sa il incurajezi pe copil sa se compare cu nivelul de fluenta al unui vorbitor nativ.

Este nevoie de mult exercitiu regulat. O limba straina este uitata usor daca nu este folosita in mod regulat, iar daca de la un punct incolo copilul se limiteaza la a exersa doar ceea ce stie, progresele nu vor aparea prea usor. Recomanda-i sa imbine exersarea abilitatilor deja formate cu invatarea de cuvinte si reguli gramaticale noi.

Testele de vocabular nu sunt intotdeauna cele mai relevante. Este important sa isi insuseasca regulile gramaticale si abilitatile care sa il ajute sa comunice in limba respectiva. In caz contrar, copilul nu va invata efectiv o limba straina, ci doar liste lungi de cuvinte pe care nu le poate folosiJ. Cuvintele noi vor fi invatate pe parcurs, in functie de nevoile de comunicare ale copilului tau.

Recomanda-i sa citeasca cat mai mult in limba respectiva. Pentru a-si dezvolta vocabularul intr-o alta limba, pentru a invata sa vorbeasca si sa citesca mai usor, e important sa citeasca mult in limba pe care isi doreste sa o invete.

O limba straina poate fi de folos in multe feluri copilului tau, putand sa ii aduca oportunitati profesionale sau academice inedite. In plus, invatarea unei limbi straine ajuta la exersarea abilitatilor cognitive si la stimularea activitatii cerebrale, asa ca nu ezita sa inveti si tu o limba straina alaturi de copilul tau.

*Sursa foto:

Citeste si:


Cum il poti ajuta pe copil sa invete o limba straina

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Experienta de flow sau flux la copii
  Experienta de flux sau flow. Ce inseamna si cum o incurajam la copii
  06 iulie 2020   

  Traim senzatia de flow sau flux atunci cand suntem implicati in mod direct intr-o activitate (de exemplu,sport, desen, sculptura, gatit etc.), nu cand suntem pasivi (de exemplu, cand ne uitam la televizor sau navigam pe internet).

 • Strategii de motivare a elevilor in predarea online
  Cum pot profesorii sa motiveze copiii sa invete online
  05 mai 2020   

  Unul dintre cele mai dificile aspecte ale predarii online se leaga de motivatia copiilor pentru invatare. Atentia copiilor in fata ecranului poate fi usor distrasa in timpul lectiilor online, oboseala intervine mai repede, iar implicarea copiilor in lectie poate fi mai dificila decat in clasa, cand cadrul didactic se afla la doi pasi distanta de elevi.

 • Resurse online de invatare pentru copii si parinti
  Cum invatam online de acasa. Resurse gratuite pentru parinti si copii
  31 martie 2020   

  Cum poti sa il sprijini pe copil in invatare in perioada izolarii? In afara de resursele propuse de cadrele didactice ale copilului tau, il poti ajuta punandu-i la dispozitie resurse suplimentare.

Mai multe