characters characters

Cum se invata usor limbile straine

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 septembrie 2017    |   4768 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

invata limbi straine
Invatarea unei limbi straine poate fi un proces stresant, lent si plin de frustrari. La inceput de drum, putini oameni cred ca vor reusi vreodata sa ajunga sa vorbeasca sau sa scrie fluent si cursiv intr-o alta limba.

Greselile ii sunt prietene. Greselile sunt cea mai buna cale de a invata, mai ales daca sunt corectate pe loc. Asa ca da observi ca cel mic face o greseala intr-o limba straina, corecteaz-o cu blandete. Iar daca are un partener nativ de discutii, spune-i copilului sa il incurajeze pe acesta sa ii corecteze greselile.

Nimeni nu judeca accentul nimanui. Copiii (dar si adultii) pot evita sa vorbeasca intr-o limba straina daca pronuntia li se pare dificila si se tem ca accentul lor nu este cel corect. Este bine sa ii spui copilului tau ca pentru mult timp dupa ce va incepe sa vorbeasca intr-o limba straina, este posibil sa nu ai aiba accentul corect. Acest lucru este mai putin important insa, atata timp cat poate fi inteles de catre cei din jur si ii poate intelege pe acestia.

Fluenta intr-o limba straina apare in timp. Este absolut normal ca la inceput copilul sa aiba dificultati in a formula o fraza completa fara dificultati sau in a exprima idei complexe intr-o limba straina. Singura modalitate prin care copilul poate deveni fluent intr-o alta limba este de a o vorbi cat mai mult, chiar daca face si greseli. In plus, nu este util sa il incurajezi pe copil sa se compare cu nivelul de fluenta al unui vorbitor nativ.

Este nevoie de mult exercitiu regulat. O limba straina este uitata usor daca nu este folosita in mod regulat, iar daca de la un punct incolo copilul se limiteaza la a exersa doar ceea ce stie, progresele nu vor aparea prea usor. Recomanda-i sa imbine exersarea abilitatilor deja formate cu invatarea de cuvinte si reguli gramaticale noi.

Testele de vocabular nu sunt intotdeauna cele mai relevante. Este important sa isi insuseasca regulile gramaticale si abilitatile care sa il ajute sa comunice in limba respectiva. In caz contrar, copilul nu va invata efectiv o limba straina, ci doar liste lungi de cuvinte pe care nu le poate folosiJ. Cuvintele noi vor fi invatate pe parcurs, in functie de nevoile de comunicare ale copilului tau.

Recomanda-i sa citeasca cat mai mult in limba respectiva. Pentru a-si dezvolta vocabularul intr-o alta limba, pentru a invata sa vorbeasca si sa citesca mai usor, e important sa citeasca mult in limba pe care isi doreste sa o invete.

O limba straina poate fi de folos in multe feluri copilului tau, putand sa ii aduca oportunitati profesionale sau academice inedite. In plus, invatarea unei limbi straine ajuta la exersarea abilitatilor cognitive si la stimularea activitatii cerebrale, asa ca nu ezita sa inveti si tu o limba straina alaturi de copilul tau.

*Sursa foto:

Citeste si:


Cum il poti ajuta pe copil sa invete o limba straina

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe