characters characters

“Ziua Europeana 112”: Serviciul de Telecomunicatii Speciale Hunedoara a chemat copii in vizita

12 februarie 2010    |   498 vizualizări
 

Elevii claselor primare de la trei scoli din Deva si Simeria au putut vedea ieri, „pe viu” cum arata dispeceratul 112, actiunea fiind organizata cu ocazia Zilei Europene a numarului de urgenta.

 

Copiii au avut cale libera la Serviciul de Telecomunicatii Speciale Hunedoara, administratorul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, aflat in incinta Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) din Deva, unde le-au fost explicate importanta si utilitatea numarului unic european de urgenta 112 si modul corect de apelare. Micutii au aflat cand trebuie sa apeleze numarul de urgenta, ce sa faca daca suna din greseala la 112 si ce sa anunte daca apeleaza la acest numar. Totodata, elevii au primit materiale educative si informative referitoare la numarul 112. In plus, ei au avut ocazia sa vada si tehnica din dotare a institutiilor cu care Serviciul de Telecomunicatii Special coopereaza, respectiv politia, jandarmeria, ambulanta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).


Numarul european de urgenta a fost lansat in anul 1991, pentru a oferi un serviciu unic pentru apelurile de urgenta disponibil in toate statele membre ale Uniunii Europene (UE). Parlamentul European si Comisia Europeana au adoptat o hotarare cu privire la Numarul European de Urgenta 112 si au declarat ziua de 11 februarie „Ziua europeana 112”.


Actiuni similare cu cea de ieri, de la IPJ Hunedoara, s-au organizat in toate dispeceratele 112 din tara.

 

Sursa: www.servuspress.ro

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu