characters characters

Volumul “Pedepsiti prin recompense” de Alfie Kohn succede bestseller-ului “Parenting neconditionat” din colectia “Cartile parintilor”

07 noiembrie 2014    |   2374 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Coperta cartii Pedepsiti prin recompense de Alfie KohnBucuresti, 7 noiembrie 2014. Multi Media Est Publishing lanseaza “Pedepsiti prin recompense” de Alfie Kohn, un nou titlu care are potentialul de a atinge si a depasi succesul inregistrat de volumul “Parenting neconditionat”, aparut anul trecut tot in colectia “Cartile parintilor” la aceeasi editura.

Pedepsiti prin recompense”, cartea care l-a consacrat pe Alfie Kohn la nivel mondial, reuneste multe studii relevante si se adreseaza nu doar parintilor, ci si specialistilor in psihologie si educatie, angajatilor si angajatorilor.

Incomod si extrem de bine argumentat, acest titlu pune degetul pe un punct nevralgic al societatii de astazi: erodarea motivatiei intrisenci prin folosirea de recompense, laude, note s.a.m.d. O lectura incomoda, recomandam tuturor celor care au curajul sa chestioneze normele din gradinite, scoli, universitati sau de la locul de munca, dar mai ales parintilor care astazi ii educa pe adultii de maine", a spus Despina Badescu, redactor-sef al platformei www.totuldespremame.ro.

Pedepsiti prin recompense” este o carte de 440 de pagini, structurata in trei parti - prima este o argumentatie impotriva recompenselor (motivele pentru care recompensele esueaza, problema laudei), a doua pune sub lupa efectele recompenselor (plata in functie de performanta, momeli pentru invatare in salile de clasa, de ce behaviorismul nu ajuta copiii sa devina oameni buni), iar a treia ofera o privire dincolo de recompense, invitandu-ne sa descoperim sursa reala a motivatiei.

Pedepsele si recompensele sunt doua fatete ale aceleiasi monede, spune autorul, ambele avand efect pe termen scurt. Se impune, sustine Alfie Kohn, gasirea unei alternative la aceste doua moduri de a controla si de a manipula oamenii.

“<Pedepsiti prin recompense> este o carte pentru orice persoana care vrea sa contribuie la sisteme - fie ele familii, comunitati, organizatii, institutii de invatamant - bazate pe valori profunde, in care cei ce fac parte din sistemele respective sa actioneze motivati de dorinta de a contribui şi de satisfactia pe care le-o ofera activitatea pe care o intreprind. Este o invitatie de a ne gandi la efectele pe termen lung ale recompenselor exterioare, in ciuda aparentei lor eficiente pe termen scurt", a explicat Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Nonviolenta.

"Cu totii am auzit despre cazuri in care un cadru didactic favorizeaza elevii ai carui parinti cotizeaza mai mult sau situatii cand un medic nu se uita la pacient decat daca familia şi-a aratat disponibilitatea de a baga adanc mana in buzunar, invocand scuza ca . Rareori vedem acestea ca pe efecte pe termen lung ale sistemului pedeapsa/recompensa atat de prezent in jurul nostru. Un adevar cu care ne confruntam in fiecare zi este acesta: cu cat oamenii sunt mai instruiti sa raspunda la moduri extrinseci de motivare, cu atat motivatia interioara scade", a completat Monica Reu, care este si curatorul Conferintelor lui Alfie Kohn in Romania.

Experienta lecturii acestei carti este revelatoare pentru orice cititor care doreste sa inteleaga profund natura umana. “Inainte de a ajunge la solutii si retete, Alfie Kohn ne propune intrebari pe care eu insami rareori le-am formulat, referitor la preconceptii, idei sau chiar dogme care sunt atat de puternic inradacinate incat am uitat ca peste tot, miezul cunoasterii este de fapt acest miraculos semn al intrebarii. Oare asa este? Oare doar asa se poate? Chiar functionam doar impinsi de pedepse si momiti de recompense?  Cartea Pedepsiti prin recompense ne propune o revenire asupra conceptului de natura umana, in primul rand, prin prisma bunului simt si a respectului fata de semeni”, a punctat Elena Irimia, traducatorul acestei carti.

Pedepsiti prin recompense” (Punished by Rewards) a fost tradusa in multe limbi si apreciata in toate colturile lumii. Los Angeles Times titreaza despre aceasta carte: “Kohn sustine ca recompensele distrug dorinta oamenilor de a face tot ce pot mai bine. Işi argumenteaza critica practicilor noastre motivationale cu dovezi solide, exhaustive.”

In Romania, “Pedepsiti prin recompense” si “Parenting neconditionat” sunt disponibile pentru vanzare pe www.shop.totuldespremame.ro si in reteaua de librarii Humanitas.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu