characters characters

Vecini cu scoala: alcoolul, tigarile si drogurile

04 octombrie 2010    |   537 vizualizări


In jurul institutiilor de invatamant poti gasi orice: de la buticuri cu tigari, pana la baruri sau asa-numitele „magazine de vise“. Legea interzice vanzarea de tutun si de alcool minorilor. La fel, legislatia nu le da voie comerciantilor sa le vanda in perimetrul scolilor.


Restrictiile legislative nu stau in calea comerciantilor atunci cand vine vorba de profit. Chiar daca nu au voie, vanzatorii de tigari, alcool sau de „condimente" cu care se drogheaza unii adolescenti se pozitioneaza strategic in preajma scolilor si liceelor.

 

Articol complet: Adevarul.ro

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    05.10.2010 - 20:47
    Draga Iuliana,
    Iti multumim pentru sinceritatea ta si pentru ca ne impartasesti parerile tale despre consumul de alcool/tutun/droguri in adolescenta. Atat legislatia, cat si scoala si parintii au fiecare rolul lor in a preveni acest consum in randul copiilor sau tinerilor. Parintii, spui tu, trebuie sa se ocupe de partea de comunicare parinte-copil, care de multe ori il poate ajuta pe adolescent sa ia decizii corecte si sa se simta inteles si sustinut. Cum crezi tu ca ar putea parintii sa "lucreze" la comnicarea parinti-copii? Ce ar trebui ei sa faca? Care este experienta ta in comunicarea cu parintii tai, ai putea sa ne impartasesti mai multe?
  • Utilizator Anonim
    Iuliana    05.10.2010 - 19:56
    Sunt adolescenta la un liceu cu o faima impecabila in judet. E adevarat ca in jurul liceului sunt magazine care au tigari si bauturi alcoolice, avem chiar si un "magazin de vise" la 50 m de liceu, dar nu am pus in viata mea gura pe un joint, sau mai rau. Sunt fumatoare, dar nu m-am apucat de fumat cumparandu-mi tigari de la magazinul de langa liceu, nici acum nu imi cumpar de acolo. Ideea e ca nu conteaza ce avem la discretie sau nu. Suntem adolescenti, daca vrem sa ne drogam, o sa o facem, chiar daca ne interzice legea, parintii, profesorii etc. In loc sa isi faca parintii grija de cum se ocupa legea de tentatiile astea, mai bine sa lucreze la comunicarea parinte-copil pentru ca este foarte importanta.