characters characters

Unul din zece elevi ajunge in cabinetul psihologului

15 februarie 2010    |   619 vizualizări

Unul din zece elevi a ajuns, in cursul anului trecut, in cabinetul psihologului, solicitand specialistului consiliere de specialitate. Desi numarul tinerilor care pasesc pragul cabinetului de psihologie este in continua crestere, Ministerul Educatiei asteapta noua lege a invatamantului, care prevede instituirea unor centre de consiliere destinate problemelor cu care se confrunta elevii.

Principalele probleme care i-au impins pe elevi in cabinetul psihologului sunt noptile petrecute in fata calculatorului, oboseala accentuata, violenta verbala si fizica fata de colegi si profesori, epuizarea din cauza temelor de acasa sau, pur si simplu, sentimentul de debusolare si negasirea locului in societate.
Potrivit statisticilor, aproape 25.000 de scolari bucuresteni, reprezentand 12% din numarul total de elevi care invata in scolile Capitalei au apelat, in 2009, la psihologul scolar, informeaza Gandul.


O situatie aparte se inregistreaza in judetul Brasov, unde, in decurs de un an, numarul elevilor care au solicitat consiliere psihologica a crescut cu o treime. Practic, peste 9.000 de elevi, reprezentand 15% din totalul scolarilor brasoveni au petrecut, in cursul anului trecut, cel putin o ora in biroul psihologului.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu