characters characters

Un numar record de calareti si cai inscrisi la Karpatia Horse Show 2023

Parade spectaculoase si demonstratii de maiestrie ecvestra ce vor incanta publicul

20 septembrie 2023    |   386 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Karpatia Horse Show 2023
Cea de-a opta editie a Karpatia Horse Show a inregistrat deja un numar record de calareti si cai (peste 150 de cai inscrisi) in diferitele categorii de competitii. Veniti din Romania si de peste hotare, acestia vor concura intre 22-24 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova, in cadrul Concursului Complet International, si a celorlalte competitii incluse in programul evenimentului.

La aceasta editie, etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, s-au inscris in premiera sportivi din tari precum Finlanda si Portugalia, dar vor reveni si concurenti din Ecuador, Elvetia, Austria, Cehia, Bulgaria, Spania, care vor lupta sa acumuleze cat mai multe puncte pentru olimpida de anul viitor, organizata la 100 de ani de la ultimele jocuri care au avut loc in capitala Frantei in 1924.

Spectatorii sunt invitati pe Domeniul Cantacuzino aflat la numai o ora de Bucuresti sau Brasov, pentru a-si sustine favoritii la clasicele probe de dresaj, cross-country, sarituri peste obstacole din cadrul Concursul Complet International CCI 4* si mai ales sa se bucure si de trei zile fantastice de “festival” ecvestru.

În plus, pentru al doilea an consecutiv, atmosfera de la concursurile hipice va fi “dublata” de o adevarata sarbatoare a muzicii live!

Vineri, 22 septembrie, proba de dresaj va aduce o nota de eleganta si distinctie zilei, ce se va incheia cu un exceptional concert al Laurei Bretan, in premiera pe scena Micul Trianon de la Floresti. O voce de exceptie, finalista a America’s Got Talent, ea va fi acompaniata de pianistul argentinian Mariano Castro.

Spectatorii o vor descoperi si pe Dora Gaitanovici, cantareata, compozitor si producator de muzica, unul dintre artistii tineri care s-au remarcat in ultimii ani. Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original si indraznet, asociat zonei alternativ-progresive, cu influente diverse, surprinzatoare. “Ne bucura sa aducem un show ce debordeaza de energie in deschiderea seriei de concerte din cadrul Karpatia Horse Show 2023”, spun organizatorii.

Sambata, 23 septembrie, publicul este invitat la plimbari pe Domeniul Cantacuzino pentru a descoperi palatul Micului Trianon, fantana in forma de cruce, turnul de apa care in curand va deveni un punct de bellevue asupra intregului domeniu, aleea cu castani, dar si obstacolele spectaculoase, ce fac parte din traseul probei de cross-country. Organizatorii recomanda publicului sa se mute de la un obstacol de cross-country la altul pe vastul Domeniu Cantacuzino pentru a putea admira performantele calaretilor la toate tipurile de obstacole, inspirate din parcursurile naturale (apa, busteni, tufisuri, etc)

La ora 18.00 va reveni muzica, cu artista Cristina Lupu in deschidere. Ea va propune piese de pe albumul sau “Sweet Amnesia”. Apoi seara va deveni “rock’, in acordurile lui Jurjak (George Petrosel), unul dintre cei mai apreciati artisti de alternativ din Romania.

Duminica, 24 septembrie, atunci cand va avea loc proba de sarituri peste obstacole, organizatorii au pregatit momente exceptionale pentru public. Printre acestea se numara: parada de ogari, dar si parada elegantei, unde publicul va fi invitat sa defileze in tinute de epoca, amintind de moda evenimentelor ecvestre din trecut. Cele mai reusite tinute vor fi premiate de catre partenerii Karpatia Horse Show.

Instructorul profesionist de calarie David Guerrero Garcia, expert in tehnicile de calarie Dona Vaquera si Alta Escuela, care reprezinta Singureni Manor Equestrian Retreat va prezenta doua momente exceptionale cu cai pur sange arabi pe muzica de tango si opera, precum si o demonstratie de cowboy dressage.

Publicul va asista si la spectaculoasele probe de Voltija, o ramura specifica a echitatiei care presupune miscari si exercitii de gimnastica si aerobic pe un cal aflat in miscare, la pas sau la galop. Demonstratia va fi sustinuta de tanara si curajoasa echipa a clubului sportiv Equus Art Oradea.

Marii maestrii ai atelajelor cu doi si patru cai, printre care se numara si Eduard Bartha (campionul Romaniei la aceasta proba) vor veni din Transilvania special pentru concursul demonstrativ de atelaje cu probele maraton si conuri, dar si pentru demonstratiile cu patru si sase cai ce vor tine publicul cu respiratia taiata!

Duminica, 24 septembrie pe langa proba de sarituri peste obstacole va avea loc si premierea castigatorilor Concursului Complet International.

”Domeniul Cantacuzino de la Floresti este leaganul familiei noastre de mai bine de 400 de ani. Și, in momentul in care l-am recuperat, am decis sa organizam evenimente si activitati care sa se potriveasca cu eleganta, estetica si traditiile acestui domeniu. Ori Karpatia Horse Show este exact ceea ce ne visam: un concurs complet ce reuneste toate aceste calitati si, in momentul in care am fost solicitati pentru a organiza aceasta competitie, am acceptat fara nici o ezitare. Gasesc ca atat competitia ecvestra cat si Domeniul se completeaza reciproc si dau evenimentului o tinuta si o atmosfera unica.”, spune Irina Bossy-Ghica, mostenitoarea Domeniului Cantacuzino de la Floresti.

Pe parcursul celor trei zile, spectatorii vor avea ocazia sa se familiarizeze nu numai cu diferitele discipline ecvestre, printre care si Working Equitation (Arena Secundara), ci sa practice si calarie de agrement. Adultii se vor putea relaxa in punctele gastronomice si de picnic de pe Domeniul Cantacuzino ori in zona gourmet si lifestyle. Copiii se vor bucura de un spatiu vast cu activitati interactive in natura, ateliere de pictura si olarit, aventura park, tiroliana, plimbari cu jeep-uri si un parc de joaca gonflabil pentru toate varstele.

O alta noutate din acest an este posibilitatea achizitionarii de bilete la lojele VIP cu experiente culinare deosebite si o priveliste unica catre arena de concurs Anul acesta zona VIP beneficiaza si de o intrare separata pe domeniu si parcare dedicata cu un traseu scurt si direct catre zonele palat sau cortul lounge.

În acelasi timp, organizatorii extind initiativa demarata la editia anterioara de a pune la dispozitie doritorilor o zona de camping pentru corturi si rulote si este imbucurator ca din ce mai multi spectatori aleg sa ramana pe Domeniul Cantacuzino pe toata perioada evenimentului.

Ca in fiecare an, publicul va avea la dispozitie in incinta Domeniului si de o zona ampla de parcare amenajata si ghidata.

Bilete si abonamente

Pretul unui abonament pentru cele 3 zile de show costa 120 lei pentru adulti, 180 lei pentru un adult + 1 copil si 230 lei pentru un adult + 2 copii.

Preturile biletelor valabile o singura zi: 22, 23 sau 24 septembrie sunt: 80 lei pentru adulti, 120 lei pentru un adult + 1 copil si 150 lei pentru un adult + 2 copii.

Dupa data de 20 septembrie se mai pot achizitiona bilete de o zi (22 sau 23 sau 24 septembrie) contra sumei de 100 lei la adulti si 50 lei pentru copii.

Organizatorul faciliteaza si o zona de camping care dispune de o capacitate de 200 adulti, 10 pozitii pentru rulote si 20 pentru autoturisme. Mai multe detalii aici.

În zilele de desfasurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singura zi, se pot achizitiona si de la punctele de acces pe Domeniul Cantacuzino. Celelalte categorii de bilete, pentru camping si VIP, vor fi disponibile doar online.

Programul complet al evenimentului il regasiti aici.

Pentru a intra in atmosfera Karpatia Horse Show, va invitam sa urmariti retrospectiva editiei 2022: https://www.youtube.com/watch?v=mkiCJV-W6fM 

Mai multe detalii si imagini de la editiile anterioare si ce va urma gasiti pe paginile oficiale:

https://show.karpatiahorse.ro/

https://www.facebook.com/karpatiahorse/
si

https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/
.

Karpatia Horse Show 2023, Editia a VIII-a, este un eveniment organizat de: Asociatia Ecvestra Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult in parteneriat cu Federatia Ecvestra Internationala si Federatia Ecvestra Romana.

SPONSORI: Pluriva, Engie, Procema, Menatwork, Gonzales Group, Autoklass, Michelin, Glamour Floors, Bucovina, Zetea, Serve

Parteneri Scena Micul Trianon: CulturAll Inclusive 21, Stage Media Expert

Parteneri: Pentru Cai, Simar, MSl Logistic

Partener Media Principal: Magic FM


Parteneri Media:
Euronews Romania, Eurosport, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Biz, Wall Street, Business Review, Financial Intelligence, PRESShub, 9AM, IQads, Smark, AList, Haute Culture, Kudika, Garbo, Tuk Tuk Magazine, Transilvania Business, Grupul Observatorul Prahovean, Columna TV, SuntParinte.ro, Clopotel

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu