characters characters

Traumele din copilarie si factorii care ii ajuta pe copii sa le depaseasca

De ce nu sunt afectati toti copiii de traumele din copilarie

18 mai 2016    |   2519 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

traumele din copilarie
Cercetarile arata legatura dintre stresul din copilarie si problemele de sanatate la maturitate: oamenii care trec in copilarie prin experiente adverse in copilarie precum probleme financiare grave, moartea cuiva drag sau expunere la violenta tind sa aiba mai multe probleme psihice si fizice decat restul adultilor.

Exista insa si situatii in care copiii nu sunt afectati de experientele adverse din copilarie. Iar cercetatorii au fost interesati sa afle care sunt factorii care ii pot proteja pe copii de efectele negative ale experientelor de acest fel.

O cercetare bazata pe informatii oferite de Centrul National de Statistica pentru Sanatate (National Center for Health Statistics) din SUA a aratat care sunt factorii emotionali, fizici si comportamentali care ii ajuta pe copii sa depaseasca experientele traumatice din copilarie fara a fi afectati de ele pe termen lung.

Cei mai importanti factori identificati au fost: ingrijire medicala centrata pe pacient, sanatatea mintala excelenta a mamei si sprijinul din partea comunitatii.

De asemenea, sanatatea mintala foarte buna a tatilor, studiile superioare ale parintilor, a trai intr-un cartier sigur in care exista biblioteca si parcuri pentru recreere, sanatatea fizica a mamelor sunt alti factori care pot duce la recuperarea mai rapida a copiilor ce s-au confruntat cu adversitati, sustin specialistii.

Rezultatele studiului arata ca „lucrurile se pot schimba. Avand instrumente clare de evaluare pentru a identifica riscurile la care sunt supusi copiii, ii putem ajuta sa treaca peste toate obstacolele, fara consecinte prea mari”, mai adauga cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/usfotografie/8345962959/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu