characters characters

Timpul petrecut de copii in fata ecranului in primii doi ani de viata

Pana la varsta de 2 ani, copiii nu ar trebui sa petreaca timp deloc in fata ecranului

05 august 2019    |   807 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.

anteprescolari timp petrecut in fata ecranului
Prea multi copii sub 2 ani petrec prea mult timp in fata ecranului, este concluzia unui studiu recent publicat. Tot acest studiu sustine ca media de timp petrecut in fata ecranului de copiii sub 2 ani este de 50 de minute pe zi. Expertii din cadrul organizatiei Mondiale pentru Sanatate recomanda ca pana la varsta de 2 ani, copiii sa nu petreaca timp deloc in fata ecranelor (televizoare, telefoane sau tablete).

Citeste si:

Orele de somn si de miscare fizica recomandate prescolarilor

Studiu. Cum ne influenteaza internetul abilitatile cognitive


„Suntem surprinsi sa descoperim ca exista copii de o luna care sunt pusi in fata ecranului de catre parinti. Sunt copii care inca nu au implinit 1 an si petrec cel putin o ora in fata unui ecran. Aceste lucruri sunt ingrijoratoare pentru ca pana la 3 ani, un copil petrece deja 94 de minute pe zi in fata unui ecran. Timpul in fata unui ecran inseamna oportunitati ratate, timp in care copiii ar putea sa exerseze si sa isi dezvolte anumite abilitati precum saritul sau alergatul, nu sa devina sedentari in fata unui gadget.”
, explica cercetatorii.

Se pare ca la acest lucru contribuie foarte mult si starea financiara a familiei pentru ca parintii muncesc si nu au timp sa se ocupe de copii, iar un ecran reprezinta cea mai buna cale de scapare.

„Teama specialistilor este ca in primii ani de viata are loc cel mai puternic impact negativ asupra dezvoltarii copilului.”, arata autorii studiului. Tot acestia recomanda parintilor sa evite expunerea copiilor pana la cel putin 2 ani, in fata unui ecran, indiferent daca vorbim de telefon sau televizor.

Sursa: ScienceDaily.com

 

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu