characters characters

Timisoara: Educatie fizica in gradinite impulsionata de fosta campioana Lavinia Milosovici

12 noiembrie 2009    |   791 vizualizări

Campania initiata de Directia pentru Sport si Directia de Sanatate Publica se desfasuara si in rândul prescolarilor.
Primele actiuni au avut loc la Gradinita cu Program Prelungit nr.24, din cartierul Ronat si Gradinita nr.29 din Calea Sagului.
    
Copiii de gradinita din Timisoara s-au apucat serios de sport, in cadrul unei campani demarate pentru lupta impotriva sedentarismului si a obezitatii si promovarea unei vieti sanatoase. Orele de sport a micutilor din gradinita sunt tinute de studentii din anul III, de la Facultatea de Educatie Fizica. La primul eveniment, de la Gradinita 24, a participat si fosta mare gimnasta Lavinia Milosovici, care i-a incurajat pe micuti sa faca sport.

In urma acestui program, educatorii au stabilit sa introduca ora de sport, pe saptamâna, iar in fiecare dimineata vor face miscare de inviorare. „Activitatea face parte din programul national Kalakagathia. Este un proiect in care este esential sa sensibilizam copiii sa practice sport, pentru o dezvoltare armonioasa”, a spus Tamara Pantea, directorul Gradinitei nr.24.  

De la mersul piticului la stafeta

Copiii au fost extrem de incântati de ora de sport. Cei de la grupa mica s-au jucat de-a trenuletul, mersul piticului si rostogolire, iar cei mai mari au alergat si s-au intrecut la stafeta. „Baby sport este un subprogram in cadrul campaniei.Vrem sa obisnuim copiii de la vârsta cea mai frageda sa faca miscare. Ceea ce am inceput aici este educatie pe termen lung”, a declarat Dan Leca, coordonator de programe la Directia de Sport Timis.

Urmatorul popas a fost la Gradinita nr.29, din Calea Sagului, iar vineri, gazda va fi Gradinita din localitatea Belint. Pe lânga lectia de sport pe care o vor primi, gradinitele vor fi dotate cu sase biciclete, oferita drept primiul de catre Directia de Sanatate Publica Timis.

Sportivii sunt mai putin predispusi la obezitate

Directia de Sanatate Publica a venit alaturi programul de promovare a sportului in gradinite. „Se stie ca cei care fac sport sunt mai putin predisusi sa se apuce de fumat si sa devina obezi. Vrem sa sensibilizam parintii, cadrele didactice asupra importantei practicarii sportului”, a spus Bogdan Korbuly, de la DSP.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu