characters characters

Targu-Mures: Atentie la alimentatia copiilor!

12 noiembrie 2009    |   477 vizualizări
Bolile cardiovasculare sunt cauza celor mai multe decese in Romania. Factorii de risc ai aparitiei acestora pot fi insa evitati inca din copilarie, printr-un stil de viata sanatos.

La ora actuala in Romania se inregistreaza una din cele mai inalta rata de mortalitate prin boli cardiovasculare.

"Printre factorii de risc pentru aparitia acestor boli cardiovasculare se numara cresterea concentratiei colesterolul in sange, datorita alimentatieie necorespunzatoare, hipertensiunea arteriala, fumatul si viata sedentara", a spus prof.univ.dr. Mircea Nanulescu, in cadrul conferintei "Grasimi alimentare si sanatate", oraganizata astazi de Puls Media Network.

Toti acesti factori pot fi preveniti pentru ca ei actioneaza inca din perioada copilariei, desi manifestarile bolilor cardiovasculare, a arterosclerozei se manifesta undeva pe la 40-50 de ani.

" Sudiile releva ca inceputul arterosclerozei, a leziunilor arterelor apar de la varsta copilariei, iar o metoda de preventie ar fi alimentatia sanatoasa, consumul unor grasimi preponderent vegetale, carnea de peste si limitarea sau evitarea grasimilor animale. Aceste masuri trebuie initiate din perioada copilariei. Copilul trebuie invatat  sa duca o viata pro activa, sa faca sport, sa nu se apuce de fumat, pentru ca sedentarismul si fumatul reprezinta factori de risc pentru arteroscleroza", a mai spus medicul.

Parintii au un rol esential in stilul de viata al copiilor prin exemplul pe care acestia il pot da, dar un rol la fel de important il are si scoala dar si sistemul sanitar.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu