characters characters

Spania, castigatoarea Concursului Complet International CCI 4* la Karpatia Horse Show

29 septembrie 2023    |   212 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Karpatia Horse Show
Spania este marea castigatoare a categoriei de 4 * a Concursului Complet International Karpatia Horse Show, ce a avut loc între 22-24 septembrie, pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova prin prin cuplul calaret-cal, Carlos Diaz Ferandez si Toraje. Pe locurile doi si trei s-au clasat reprezentanta Finlandei, Sanna Siltakorpi si calul Bofey Click, respectiv al Cehiei prin Miroslav Trunda si Shutterflycke.

Au fost trei zile de competitii si show-uri ecvestre, adrenalina si eleganta pe Domeniul Cantacuzino din Floresti. Competitiile au reunit pe trei arene peste 150 de cai si calareti din Finlanda, Portugalia, Ecuador, Austria, Spania, Cehia, Bulgaria si Romania.

Cuplul calaret-cal din Spania, Carlos Diaz Ferandez si Toraje s-a clasat pe primul loc la concursul Complet International CCI 4*, dupa spectaculoasele probe de dresaj, cross-country si sarituri peste obstacole, castigand astfel valoroase puncte pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris, 2024.

"Ne-am clasat primii la dresaj, ne-am mentinut locul la cross-country. Sunt foarte bucuros ca am obtinut victoria dupa cea de-a treia proba de obstacole!", a declarat Diaz Fernandez, originar din Chiclana de la Fronterra.

Proba de 2* a fost dominata de Finlanda prin Sanna Siltakorpi si calul St. Cashmere (locul I) si Elmo Jankari care a castigat locurile II si III cu caii Jagellonica si Q With the Flow.

Romania a castigat cupe la categoria 1* prin Calin Nemes (Universitatea Cluj) si calul Aiwan si Adrian Gandila cu calul Helen, ocupantii primelor doua locuri. Bulgaria a castigat locul III prin Anna Angelova si Gidran XXXVI.

“Evenimentul de anul acesta a fost realmente un succes. Ma bucur ca am reusit sa devenim adevarati ambasadori ai acestui sport pentru Romania, întrucat, atat sportivii care au venit la competitia ecvestra într-un numar record la categoria 4*, cu scopul de a strange puncte de calificare pentru Jocurile Olimpice de Vara, cat si arbitrii din toata lumea (Venezuela, Germania, Franta, Marea Britanie, Olanda, Finlanda) au fost extrem de încantati de experienta de la Floresti si deja am primit solicitari din toata lumea pentru editia viitoare, atat din partea concurentilor, cat si a arbitrilor, ceea ce ne surprinde si ne încanta!", a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

Concursul National, unde au participat calareti prenovici si novici, a fost castigat de reprezentantul Romaniei, Viorel Bubau, desemnat campionul Romaniei la 2* împreuna cu calul Korsinaa.

Marii maestri ai atelajelor cu doi si patru cai, veniti special din Transilvania pentru Karpatia Horse Show s-au întrecut în concursul demonstrativ de atelaje cu clasicele probe maraton si conuri, fiind îndelung aplaudati de publicul venit în numar mare sa îi sustina. S-au remarcat, ca în fiecare an, campionii Romaniei la aceste probe, Eduard si Robert Bartha.

De asemenea, Karpatia Horse Show este an de an si promotorul unei discipline mai putin cunoscute dar cu crestere acceleratā în Romania: Working Equitation. La aceastā disciplina au participat un numar record de cupluri calaret-cal, aproape cincizeci, printre castigatori remarcandu-se Maia Terzi, Stefan Neagu si Andreea Diaconu.

Publicul a mai asistat la momente exceptionale de dresaj spaniol cu David Garcia Guerrero, reprezentand Singureni Manor, dar si la demonstratii de voltijā, acrobatii calare cu Equus Art, veniti special din Oradea.

“Este cea mai frumoasa editie de pana acum, am facut progrese enorme, evident mai e loc de progres, dar am ajuns la o calitate a evenimentului, pe care ne-am dorit-o de la început. Am avut o editie a Karpatia Horse Show cu mai multi cai, un numar mare de calareti, am avut record de tari participante. M-am bucurat sa avem si zeci de mii de spectatori pe domeniu. A fost o editie cu public civilizat, care a respectat locul si competitia si aceasta decenta a fost un mare plus.

As dori sa mai mentionez ca toate aceste eforturi ale echipei Karpatia Horse Show se fac si pentru a reusi sa mentinem ruina palatului Micul Trianon <<în picioare>>, întrucat exista deteriorari recente, deci este si un semnal de alarma catre autoritati pentru a ne sprijini sa reusim în continuare sa conservam aceasta ruina!”, a declarat Irina Bossy Ghica, stra-stranepoata lui Ion Grigore Cantacuzino.

Parade, muzica live si eleganta

Pe perioada celor trei zile de eveniment, spectatorii s-au bucurat de un regal al muzicii live, datorita concertelor artistilor Laura Bretan si Mariano Castro, Dora Gaitanovici, Cristina Lupu si trupei Jurjak.

Parada elegantei, o traditie a evenimentului ecvestru, a premiat cele mai elegante tinute. în timp ce iubitorii de animale au putut admira exemplare rare de ogari, condusi în arena principala de doamne si domni elegant îmbracati, însotiti de masini retro si de reprezentantii clubului Morgan, un partener fidel al evenimentului.

Totodata, calaretii, membrii FER si FEI s-au delectat cu o cina conceptuala cu tematica “Alice în Tara Minunilor” realizata de Bloom the World si Glamour Floors. Ulterior masa cu decorul extravagant s-a transformat în obstacol de calarie.

Karpatia Horse Show a fost un prilej excelent pentru participanti de a petrece cateva zile în natura în diferite moduri, fie ca au preferat relaxarea în zona de camping a Domeniului Cantacuzino, în zona gourmet, zonele dedicate copiilor ori s-au bucurat de atmosfera de “festival ecvestru” cu concerte si activitati de lifestyle sau au socializat în zona cortului VIP cu prieteni, familie si parteneri de afaceri. Evenimentul a reusit si la aceasta editie sa stabileasca noi recorduri de prezenta, spectatori entuziasmati de frumusetea universului ecvestru. Karpatia Horse Show 2023, Editia a VIII-a, un eveniment organizat de: Asociatia Ecvestra Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult în parteneriat cu Federatia Ecvestra Internationala si Federatia Ecvestra Romana.

SPONSORI: Pluriva, Engie, Procema, Menatwork, Gonzales Group, Autoklass, Michelin, Glamour Floors, Bucovina, Zetea, Serve

Parteneri Scena Micul Trianon: CulturAll Incusive 21, Stage Media Expert

Parteneri: Pentru Cai, Simar, MSl Logistic

Partener Media Principal: Magic FM

Parteneri Media: Euronews Romania, Eurosport, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Biz, Wall Street, Business Review, Financial Intelligence, PRESShub, 9AM, IQads, Smark, AList, Haute Culture, Kudika, Garbo, Tuk Tuk Magazine, Transilvania Business, Grupul Observatorul Prahovean, Columna TV, SuntParinte.ro, Clopotel

Foto: Stefan Stoica, Bogdan Boeru, Antonio Paval

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu