characters characters

Solutie pentru salvarea scolii: privatizarea

18 mai 2010    |   400 vizualizări


La Forumul Educatiei, specialistii au cautat solutii pentru asigurarea lefurilor profesorilor sau imbunatatirea infrastructurii.

Fonduri europene pentru infrastructura, firme care sa se implice in viata scolii din care isi vor recruta angajatii, mai multi consilieri scolari care sa tina in frau fenomenul violentei din scoli, o specializare mult mai buna a profesorilor, dar si salarii pe masura. Acestea sunt cateva dintre propunerile pe care le-au adus expertii in educatie dupa cele trei zile de dezbateri din cadrul Forumului Educatiei 2010. R
 
elatia profesor-elev „a inghetat” de la domnul Trandafir incoace In fiecare zi a forumului care s-a incheiat ieri, evenimentul a adunat profesori, elevi, studenti, dar si specialisti din Olanda, Finlanda sau Statele Unite ale Americii. Toate initiativele stranse vor ajunge si pe masa ministerului, sub forma unor proiecte. Unul dintre ele ar fi privatizarea scolilor. „Guverne din intreaga lume incurajeaza forme variate de privatizare a scolilor publice, prin contopirea elementelor birocratiei publice si intreprinderile private”, a aratat presedintele executiv Erudio, Cosmin Alexandru.
 
O alta tema care a starnit dezbateri aprinse a fost „Paradigma relatiei profesor- elev”. „De la domnul Trandafir incoace, legatura dintre elevi si profesorii lor a fost arareori in atentia factorilor de decizie din viata scolii. (...) De cele mai multe ori, sociologii si psihologii vin in intampinarea acestor cazuri izolat, cand in presa apar cazuri de violenta in care fie un profesor a batut crunt un elev, fie un elev a bagat in spital un profesor”, i-a provocat pe cei prezenti la discutii Ema Pendiuc, jurnalist TVR3 si moderatoarea workshopului. Solutia pentru multe dintre aceste probleme sta intr-o finantare corespunzatoare a sistemului educational.

Articol complet: Didactic.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu