characters characters

Resita: Programul „Leonardo” face minuni

18 noiembrie 2009    |   676 vizualizări
Elevii care studiaza la scolile de meserii din oras au plecat in Germania sa invete scoala.

Aproximativ 20 dintre elevii Grupului Scolar Constructii Montaj au fost plecati pentru o luna sa invete meserie de la nemti. “Totul a fost nou pentru noi. Si la noi la scoala este un atelier dotat, dar in Germania am lucrat cu materiale noi folosite in realizarea instalatiilor sanitare si de gaze, am invatat caracteristicile tehnice ale acestora si avantajele folosirii lor”,  a explicat Daniel Boiciuc, unul dintre tinerii care au luat parte la acest schimb.

16 elevi, pregatiti ca la carte

Participand la acest proiect, cei 16 elevi resiteni au dobandit experienta de lucru intr-un mediu profesional de pe piata europeana a muncii, dar au avut si ocazia de a invata la un nivel de conversatie mediu limbile germana si engleza, prin cursuri intensive. Seminarul de instruire a durat patru saptamani. “A fost o experienta interesanta. Am vazut cum lucreaza si am invatat si noi pentru a deveni meseriasi buni. Mi-a placut ca erau organizati, punctuali, iar atelierul bine dotat. Noi ne formam doar prin munca”, a explicat Alexandru Gifu, unul dintre participantii la acest proiect. “Prin acest proiect am urmarit facilitarea tranzitiei elevilor  de la scoala la viata activa si integrarea lor cu succes pe piata muncii, imediat dupa absolvire”, a spus profesorul Mioara Trandafir, managerul tehnic al proiectului.

Informatia, cheia succesului

Grupul scolar a aplicat un proiect in cadrul programului Leonardo. Valoarea lui este de aproape 44.000 de euro. Proiectul “Sa invatam sa fim performanti, competenta cheie a succesului!” s-a adresat elevilor de nivelul I si II, din domeniul constructiilor, instalatiilor si lucrarilor publice. Coordonatorul proiectului este profesorul Liliana Ababei, coordonatorul proiectului.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu