characters characters

Profesorii protesteaza astazi in fata Guvernului

25 martie 2010    |   403 vizualizări


In jur de 2.000 de profesori vor participa astazi la un miting in fata Guvernului, urmat de un mars pana la sediul Ministerului Educatiei si un miting in fata institutiei. Manifestarile vor avea loc intre orele 11.00 si 14.00.

Profesorii ies astazi in strada. Acestia sunt nemultumiti de modul in care se aplica legea unica de salarizare, de diminuarea veniturilor, de pierderea locurilor de munca si de refuzul ministerului de a purta un dialog cu sindicatele.

Intre orele 11.00 si 14.00, cadrele didactice vor participa la un miting in fata Guvernului. Acesta va fi urmat de un mars pe traseul Guvernul Romaniei – Calea Victoriei – Strada General Berthelot – Ministerul Educatiei. In fata Ministerului Educatiei va avea loc o alta actiune de protest. In acelasi timp, dascalii vor picheta sediul Ministerului Muncii.


Pe perioada derularii actiunilor de protest, in unitatile de invatamant unde exista membri ai federatiilor sindicale reprezentative se va  dezbate, inclusiv cu elevii, proiectul Legii Educatiei Nationale.
La actiunile de protest vor participa aproximativ doua mii de persoane. Vor veni sindicalisti din mai multe orase ale tarii.


Cu o ora inainte de inceperea protestelor, in fata Guvernului au venit deja reprezentatii federatiei Spiru Haret de la Iasi.
"Am venit 400 de km pentru a protesta pentru ca Guvernul ne dijmuieste locurile de munca. Anul acesta dispar din sistem 15.000 de salariati. Drepturile noastre sunt incalcate flagrant" a explicat unul dintre participantii la protest.  El sustine ca prin proiectul legii Educatiei, scoala romaneasca va ajunge de izbeliste.


Actiunea sindicalistilor este o continuare a protestelor incepute pe 3 februarie. Ieri, mii de cadre didactice au iesit in strada in Buzau, Brasov, Cluj-Napoca, Bistrita si Focsani.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu