characters characters

Prezenta la ore si notele bune aduc banii de calculator

11 martie 2010    |   456 vizualizări
 

Programul prin care elevii pot sa obtina bani pentru achizitionarea unui calculator ramane in subordinea Ministerului Educatiei, insa criteriile de acordare a celor 200 de euro s-au inasprit, situatia scolara fiind extrem de importanta.

 

Programul Euro 200, prin care copiii din familiile cu venituri mici puteau primi cate 200 de euro de la stat pentru a-si cumpara propriul computer, continua si in acest an. De acesta beneficiaza elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani. Conditia este ca acestia sa aiba un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei si nici un membru al familiei sa nu mai fi obtinut ajutor prin acest program.

 

Din acest an insa, conditiile pentru acordarea banilor pentru calculator s-au modificat, iar verificarea declaratiilor de venit va fi obligatorie. In cazul in care doi beneficiari vor avea venituri egale, vor fi departajati in functie de media generala si de numarul de absente nemotivate din anul scolar anterior. Pentru studenti, departajarea va presupune obtinerea a minimum 50 de credite in anul universitar anterior.

 


Birocratia inaspreste conditiile de acordare a banilor

Cei care doresc sa aplice pentru acest program trebuie sa se prezinte la unitatea in care invata cu o cerere, o copie a certificatului de nastere, o copie a actului de identitate al parintelui sau ocrotitorului legal, precum si a actului care dovedeste calitatea de ocrotitor legal al acestuia (in cazul celor care nu au implinit inca 14 ani), sau a actului de identitate (in cazul celor care au implinit aceasta varsta). Pe langa acestea, este nevoie de copii ale certificatelor de nastere sau ale actelor de identitate ale celorlalti membri de familie, adeverinta de la institutiile de invatamant din care sa rezulte calitatea de elevi sau studenti a celorlalti frati sau surori si acte doveditoare, in original, privind veniturile membrilor de familie.

 

Parintii, tutorele sau reprezentantul legal trebuie sa faca o declaratie pe proprie raspundere, prin care sa confirme ca venitul brut lunar pe membru de familie este sub 150 de lei, dar si ca dispun de diferenta de bani pentru achizitionarea unui calculator. Cererile si documentele se pot depune pana la sfarsitul lunii martie. Dar asta nu este totul. Dosarele trebuie sa contina si cate o adeverinta cu media generala sau - daca este vorba despre elevi ai claselor din invatamantul primar - cu calificativele obtinute de cei mici in anul scolar anterior. In plus, e nevoie si de o adeverinta in care invatatorul sau dirigintele trebuie sa specifice numarul de absente nemotivate in anul scolar 2008 - 2009. Anchetele sociale se vor derula pana pe 10 aprilie. Pe 2 mai, elevii vor afla de pe site-ul ministerului daca dosarele le-au fost avizate. Voucherele pe baza carora computerele vor putea fi cumparate din magazine se vor distribui in perioada 24 mai - 31 iulie.

 

Sursa: www.gds.ro


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu