characters characters

Portalul Educatie pentru invatare online creat de Consiliul Europei si lansarea inscrierilor pentru cursul online interactiv „Old and new media and infox (fake news)”

30 mai 2019    |   728 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

portal educatie pentru invatare
In contextul aniversarii a 70 de ani de existenta, Consiliul Europei a lansat un portal pentru invatare online dedicat educatiei - Education Portal for Online Learning / Portail Education pour l'Apprentissage en Ligne.

Scopul portalului este de a valorifica si pune la dispozitia profesionistilor din domeniul educatiei, din intreaga Europa, resursele de predare si formare dezvoltate de-a lungul timpului, in cadrul unor proiecte sau programe.

Aceste resurse se concentreaza pe temele si aspectele prioritare pentru Consiliul Europei: drepturile omului, democratie si statul de drept si vin in sprijinul practicienilor pentru facilitarea si promovarea unei culturi a democratiei la nivelul institutiilor scolare si in viata profesionala cotidiana. 

Portalul cuprinde un catalog al resurselor Consiliului Europei dedicate cadrelor didactice, alaturi de cursuri de invatare autonoma si cursuri online interactive (master classes). Toate resursele sunt disponibile gratuit.

Portalul poate fi accesat aici.

Primul curs online interactiv - Old and new media and infox (fake news) - va fi organizat in perioada 16 septembrie - 18 octombrie 2019 si este dedicat cadrelor didactice, formatorilor, directorilor de scoli si profesionistilor din domeniul educatiei.

Cursul vizeaza dezvoltarea abilitatilor de gandire critica ale participantilor si capacitatea de a identifica informatiile de incredere disponibile in mediul online, in contextul in care consumatorii de informatie, inclusiv copiii, sunt expusi unui flux continuu de stiri false, mesaje de propaganda, farse, zvonuri, reclame etc.

Cursul se va desfasura in limba engleza si este necesar un nivel de competenta lingvistica minim B2. Inscrierile se realizeaza prin completarea unui formular de candidatura pana la data de 9 iunie, numarul de locuri fiind limitat. Mai multe informatii despre curs gasiti aici.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu