characters characters

Peste 70% dintre parintii romani isi bat copiii

17 august 2010    |   432 vizualizări


“Bataia e rupta din rai” nu e doar o vorba veche, ci e un adevarat principiu de viata pentru foarte multi romani. Peste 70% dintre parintii romani recunosc ca-si bat copiii, iar 20% dintre minori nu sunt batuti cu mana goala. Sunt copii chinuiti, pentru care violenta, inconstient, devine model.


Potrivit specialistilor, bataia este modalitatea prin care un parinte frustrat incearca sa rezolve o problema. O rezolva pe termen scurt, dar palma, pumnul, urletele sau obiectele cu care peste 70% dintre parintii isi educa odraslele lasa rani adanci. Si pentru multa vreme.


Articol complet: Antena3.ro

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Bernad Floare Barbara
    Bernad Floare Barbara    17.08.2010 - 20:20
    Sunt cadru didactic de 35 de ani, educatoare si sunt total impotriva pedepselor corporale , a bataii, cat si a altor forme de maltratare, jignire a vreunui copil, adica impotriva violentei sub orice forma (chiar si verbala, ca multi au credinta ca nu ar durea cuvintele).Si de fiecare data iau atitudine cand surprind astfel de cazuri.Dedic mult timp din cel pe care-l am la dispozitie in consilierea parintilor, in a-i face constienti cat rau le pot provoca propriului copil prin astfel de metode, Cum spun ei, de disciplinare; ma stradui sa le fiu exemplu in munca mea la clasa , dovedindu-le ca e mult mai bine fara violenta.