characters characters

Perioada de izolare ar putea duce la depresie si anxietate in randul copiilor si adolescentilor

In 10 ani vom observa efectele izolarii asupra sanatatii mintale a copiilor

04 iunie 2020    |   719 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

izolarea si depresia in randul copiilor si tinerilor
Copiii si adolescentii risca sa sufere in viitor de depresie si anxietate cauzate de perioada de izolare si distantare sociale, potrivit unei noi cercetari despre efectele pe termen lung ale izolarii asupra sanatatii mintale.

Citeste si:

Efectele psihologice ale izolarii sociale

Conectarea emotionala in perioada izolarii sociale


Cercetarea a fost realizata de Universitatea din Bath si reprezinta o analiza a peste 60 de studii anterioare despre izolare, singuratate si sanatate mintale pentru copiii si adolescentii cu varste intre 4 si 21 ani.

Concluziile studiului arata ca singuratatea in randul copiilor si adolescentilor creste de trei ori riscul depresiei in viitor, iar impactul unei perioade de singurate asupra sanatatii mintale poate dura cel putin 9 ani.

Studiile au indicat o asociere intre singuratate si un risc crescut de probleme de sanatate mintala in randul copiilor. De asemenea, se pare ca durata singuratatii poate fi mai importanta decat intensitatea acesteia cand vine vorba de riscul aparitiei depresiei in randul copiilor.

Dr Maria Loades, psiholog clinician din cadrul Departamentului de Psihologie, Universitatea din  Bath, care a condus cercetarea, arata ca: „Analiza noastra arata ca exista legatri puternice intre singuratate si depresie in randul copiilor, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Stim ca acest efect poate aparea cu intarziere uneori, adica poate sa dureze pana la 10 ani pana cand vom intelege exact impactul pe care criza Covid-19 l-a avut asupra sanatatii mintale a copiilor.”.

Aceasta adauga: „Exista date care arata ca durata singuratatii duce la un risc mai mare de depresie decat intensitatea acesteia. Acest lucru inseamna ca e important sa ne intoarcem la un oarecare nivel de normalitate cat mai repede. Felul in care gestionam insa aceasta intoarcere conteaza cand vine vorba de cum vor simti si ce vor gandi copiii despre aceasta perioada. Pentru copiii care se intorc acum la scoala (in Marea Britanie), este nevoie sa punem accentul pe joaca, pentru a-i ajuta sa reia legaturile cu prietenii si sa isi revina dupa o perioada intensa de izolare.”

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu