characters characters

Orele in aer liber – o posibila solutie in contextul Covid-19

10 august 2020    |   1051 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

lectiile in aer liber covid 19
Nimeni nu stie exact cum anume vor arata scolile din toamna si cum vor invata elevii. In SUA de exemplu, specialistii au inceput sa faca simulari despre cum anume sa tina orele online. Dupa modelul lor, tot mai multe scoli din intreaga lume, cauta sa modalitati de a promova invatarea si predarea in aer liber. Acest lucru inseamna ca din toamna, s-ar putea ca orele sa se tina si in aer liber. Specialistii sustin ca orele in aer liber aduc beneficii atat fizice, emotionale, cat si de natura psihica. Elevii care invata in aer liber par sa aiba abilitati cognitive mai bune, sa se concentreze mult mai bine si sa se implice mai mult in continutul si procesul educational predat. Studii anterioare au aratat ca invatarea in natura poate imbunatati gandirea critica si cea creativa.

Citeste si:

Lectiile in aer liber imbunatatesc atentia copiilor


Invatarea in aer liber ajuta la dezvoltarea copiilor



„Primul beneficiu al orelor in aer liber reprezinta scoaterea elevilor din rutinele si zonele lor de confort, dupa care putem vorbi desigur si de invatarea in natura.”, explica oamenii de stiinta. Cum anume poate avea loc invatarea in aer liber?

Cat timp vremea permite acest lucru, cadrele didactice pot lua in considerare varianta orelor in aer liber. Iata si cateva recomandari care ajuta la organizarea acestora.

  • Locul ales trebuie sa fie cat mai retras, cu cat mai putini distractori si fara trafic. Ideala ar fi curtea scolii sau o zona dintr-un parc mai retrasa prin care nu trec alte persoane.
  • Copiii pot sta pe scaune sau pe paturi.
  • Poti opta pentru caiet si pix sau pentru laptopuri sau tablete, atata timp cat aceste dispositive sunt incarcate pentru a tine o ora intreaga.
  • Numarul elevilor trebuie controlat fiindca acustica va da batai de cap in aer liber. Pana si zgomotul pasarilor poate sa ii impiedice pe elevii aflati mai departe de profesor, sa auda cu exactitate cele spuse.
  • Predatul in aer liber poate necesita si regandirea lectiilor si a continutului predate.

Invatatul in aer liber contribuie la o stare de bine mai ridicata pentru elevi, ii ajuta sa fie mai calmi, mai implicate in invatare si sa invete cu placere.

Sursa: PsychologyToday.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu