characters characters

Noi modificari la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

30 august 2017    |   631 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

modificari Evaluarea Nationala si Bacalaureat
Lucrarile din cadrul Evaluarii Nationale si examenului de Bacalaureat ar putea fi scanate si corectate de catre profesori pe calculator, iar probele orale de Bac ar putea avea loc incepand din februarie.

Aceste propuneri au fost prezentate de catre Ministerul Educatiei in Consiliul pentru Dialog Social si ar putea fi adoptate prin ordin de ministru pe 1 septembrie.

Mai concret, lucrarile scrise de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat ar urma sa fie scanate si incarcate online, pe un server al Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Fiecare lucrare va avea un cod unic de bare pentru identificare, iar profesorii ar putea corecta lucrarile chiar si de acasa.

Ioana Baltaretu, presedintele Consilului National al Elevilor, arata ca in acest fel, ar putea fi realizat si un borderou de notare, o justificare a corecturii, care sa fie accesibila elevilor.

Eugen Ilea, vicepresedinte Federatia Asociatiilor de Parinti, potrivit Digi24.ro, declara ca „Nu exista cadru institutional pentru asa ceva. Metodologia spune clar ca evaluatorii sunt inregistrati, sunt verificati, si asa mai departe. Ce inregistrare si ce verificare se mai poate face in conditiile in care acesta va corecta lucrarile online, de acasa, intr-o discutie cu copilul, cu sotia, hai sa mai corectam si o lucrare”.

Modificarea privind examenul de Bacalaureat se refera la sustinerea probelor orale din luna februarie. Un argument in favoarea acestei modificari ar fi ca astfel copiii ar avea mai mult timp de pregatire pentru probele scrise.

UPDATE: Declaratia Ministrului Educatiei, Liviu Pop,referitoare la metodologiile de organizare si desfasurare a examenelor nationale din anul 2018.

 

Sursa: Digi24.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu