characters characters

Proiect de lege care prevede introducerea scolilor de vara

23 aprilie 2015    |   383 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

copii pe iarba
Senatorii au avut pe ordinea de zi un proiect de lege initiat in 2013 de 14 parlamentari PD-L, care propune introducerea scolilor de vara, care sa nu fie obligatorii, motivand ca „in cea mai mare parte a vacantelor, copiii nu beneficiaza de niciun fel de educatie”.

Proiectul de lege este compus din urmatoarele doua articole:

1. La art. 13 se adauga un nou alineat, alineatul numarul (3), cu urmatorul continut: "Art. 13 (3) Programul scolar cuprinde atat anul scolar, cat si scoala de vara, cu program special, neobligatoriu, organizata in vacanta de vara. Ministerul Educatiei va reglementa, prin Ordin al Ministrului Educatiei, aceasta activitate."

2. La art. 28 se adauga un nou alineat, alineatul numarul (3), cu urmatorul continut: "Art. 28 (3) Programul gradinitelor va cuprinde un program de baza, in timpul anului scolar, si un program special, cu plata, in timpul vacantelor scolare, necesar pentru a permite supravegherea si instruirea copiilor ai caror parinti doresc aceasta. Programul gradinitelor va fi reglementat prin Ordin al Ministrului Educatiei".


Proiectul a fost respins de Camera Deputatilor, in septembrie 2014. Senatul este camera decizionala.

Sursa: HotNews.ro


Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/mrtgt/17910350

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu