characters characters

Lectiile de muzica ii ajuta pe copii sa invete mai bine la scoala

03 aprilie 2018    |   1764 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

lectii de muzica si invatarea
Lectiile de muzica stimuleaza in mod semnificativ abilitatile cognitive ale copiilor – inclusiv rationamentele bazate pe limbaj, memoria de scurta durata, planificarea si inhibarea comportamentelor. Acestea la randul lor duc la imbunatatirea rezultatelor scolare. Lectiile de arte vizuale au avut de asemenea efecte benefice asupra memoriei vizale si spatiale a copiilor.

Aceste concluzii au fost trase in urma primului studiu longitudinal de scala larga, adaptat la curriculum-ul scolar din Olanda.

Educatia muzicala a avut de suferit in scoli din intreaga lume, datorita importantei mai mari acordate altor materii si datorita lipsei de fonduri. A invata un instrument muzical este vazut mai degraba ca un lux decat ca o parte necesara a educatiei.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:


Lectiile de muzica accelereaza dezvoltarea creierului copiilor


Beneficiile cursurilor de pian pentru dezvoltarea copiilor

„In ciuda dovezilor ca muzica are efecte benefice asupra abilitatilor cognitive, aceasta dispare din curriculum-ul scolar. Acest lucru ne-a inspirat sa incepem un studiu pe termen lung despre efectele posibile ale educatiei muzicale asupra abilitatilor cognitive importante pentru performanta academica.”

Studiul s-a desfasurat de-a lungul a 2 ani si jumatate, cu participarea a 147 elevi din mai multe scoli olandeze. O parte dintre copii au participat la lectii suplimentare de muzica sau arte vizuale, atat teoretice, cat si practice.

Dupa doi ani si jumatate, au fost evaluate rezultatele scolare ale copiilor, precum si abilitati cognitive precum planificarea, autocontrolul si memoria. Cercetatorii au descoperit ca acei copii care au avut parte de lectii de muzica au facut progrese cognitive semnificative fata de ceilalti copii participanti la studiu. Lectiile de arte vizuale au imbunatatit memoria vizuala si spatiala de scurta durata.

Concluzille arata ca abilitatile cognitive pe care le stimuleaza lectiile de muzica pot influenta abilitatile cognitive ale copiilor utile in alte domenii, ducand la o imbunatatire generala a performantei academice.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Incurajeaza-l pe copilul tau sa invete sa cante la un instrument muzical.
  • Sprijina educatia muzicala din scoala copilului tau, in masura in care este posibil.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu