characters characters

Inteligenta emotionala a mamelor si problemele de comportament ale copiilor

07 iunie 2018    |   6374 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 18 ani +.

inteligenta emotionala a mamelor
Cu cat mamele au o inteligenta emotionala mai ridicata si mai multe abilitati de rezolvare a problemelor, cu atata copiii lor risca mai putin sa aiba probleme comportamentale, precum crize de furie sau violenta fizica, arata un studiu recent.

Citeste si alte materiale despre inteligenta emotionala:

Cum iti dai seama ca ai un copil inteligent emotional

Cum poti creste intelienta emotionala a copiilor


Studiul indica si faptul ca mamele care isi controleaza emotiile sunt mult mai putin violente verbal fata de copii si au o tendinta mai scazuta de a-si controla copiii. Atat violenta verbala fata de copii, cat si tendinta de a-l controla pe copil sunt atitudini asociate probleme de comportament ale celor mici.


La studiu au participat 152 mame cu copiii intre 3 si 7 ani. Inteligenta emotionala a mamelor a fost masurata printr-un chestionar care a analizat cat de des apar izbucnirile de furie sau reactii exagerate la probleme minore. De asemenea, functiile executive ale mamaelor au fost masurate printr-o serie de sarcini. Functiile executie sunt cele care ne ajuta sa facem ordine in haos, sa planificam, sa rezolvam probleme si sa ne orientam si mentinem atentia catre lucrurile care sunt mai importante sau prioritare.


Dupa masurarea controlul emotional si al functiilor executive ale mamelor, cercetatorii au evaluat stilul de parenting al acestora si problemele de comportament ale copiilor.


Concluziile au indicat faptul ca exista o relatie stransa intre inteligenta emotionala a mamelor si problemele de comportament ale copiilor, dar si intre inteligenta emotionala a mamelor si atitudinile care le definesc stilul de parenting. De exemplu, mamele cu o inteligenta emotionala ridicata sunt mai putin predispusa se interpreteze comportamentele ambigue ale copiilor intr-o lumina negativa.


Astfel, daca ne propunem sa scadem violenta verbala a parintilor in relatie cu copiii, dar si problemele comportamentale ale copiilor, este important sa pornim de la inteligenta emotionala a parintilor.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Cand observi ca devii iritat ori furios, obosit sau ca nu iti mai poti concentra atentia asupra copilului, ia o pauza, daca este posibil.
  • Citeste despre emotii si despre felul in care se manifesta la nivel fiziologic, invata sa le recunosti si sa le gestionezi pe cele dificile inainte sa devina imposibil de controlat.
  • Incearca, pe cat posibil, sa ai un stil de viata echilibrat, cu alimentatie sanatoasa, somn suficient si miscare fizica.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu