characters characters

Ghidul pentru redeschiderea gradinitelor in vacanta de vara

22 iunie 2020    |   682 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

ghod redeschiderea gradinitelor 2020
Ministerul Educatiei si Cercetarii a elaborat un ghid de organizare a unitatilor de invatamant prescolar din sistemul public pentru primirea si implicarea copiilor in activitati recreative pe durata vacantei de vara.

Ghid Deschidere Gradinite 2... 

Procesul de reluare a activitatilor pentru copiii din crese, gradinite si alte institutii in care se deruleaza programe cu caracter educational reclama un efort sporit de conformare la o conduita sanitara responsabila din partea tuturor celor implicati. Respectarea normelor sanitare din partea cat mai multor cetateni este singura garantie ca masurile de relaxare luate pana in prezent pot fi mentinute si ca se poate continua, in siguranta, cu adoptarea de noi masuri de relaxare in privinta activitatilor sociale si economice.

Apreciem ca, in perioada de revenire in unitatile de invatamant prescolar, copiii vor avea nevoie sa fie ascultati si sa le fie explicate, potrivit varstei, noile reguli de convietuire din gradinita.

De aceea, recomandarile formulate insista pe includerea in rutina activitatilor zilnice de ritualuri si jocuri de fixare a comportamentelor noi pe care copiii si profesorii trebuie sa le deprinda:

  • spalatul frecvent si atent al mainilor
  • distantarea fizica
  • gesturi noi de salut, care nu presupun contact s.a.

Cum va arata primirea copiilor

Va fi limitat, pe cat posibil, accesul parintilor sau adultilor insotitori in spatiile inchise ale gradinitelor. Copiii trebuie primiti, individual, de catre persoana desemnata in acest scop si preluati de apartinator, la usa unitatii de invatamant, evitandu-se circulatia intensa in interior. Pentru activitatea de primire a copiilor va fi alocat un numar cat mai mare din personalul prezent. Acesta va purta masca de protectie si va avea la indemana recipiente cu solutie de dezinfectare, de regula sub forma de gel dezinfectant.

Orarul copiilor va fi organizat astfel incat sa fie limitat numarul de copii, din grupe diferite, care asteapta sa intre sau sa beneficieze de triajul epidemiologic. Astfel, se poate stabili un interval orar pentru primirea copiilor din grupa mica, un alt interval orar, la distanta de 10-15 minute fata de precedentul pentru primirea copiilor de grupa mijlocie s.a.m.d.

Apartinatorii vor astepta in apropierea unitatii de invatamant rezultatul triajului epidemiologic. La intrarea in incinta, copiilor le va fi masurata temperatura (care nu trebuie sa depaseasca 37,3°C) cu termometrul non-contact, de catre cadrul medical propriu sau desemnat de Directia de Sanatate Publica judeteana/a municipiului Bucuresti, care va asigura asistenta medicala pe intreaga durata a desfasurarii activitatilor. In cazul in care temperatura inregistrata depaseste 37,3°C, se recomanda repetarea masurarii acesteia dupa o perioada de 2-5 minute de repaus. In situatia in care un copil prezinta simptome sau exista suspiciunea ca starea sa de sanatate este precara, nu i se va permite accesul in incinta si i se va recomanda sa se adreseze medicului de familie.


Cum va fi mentinuta distanta intre copii

ghidul pentru redeschiderea gradinitelor


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu