characters characters

Editia aniversara a Festivalului International de film KINOdiseea la Bucuresti, intre 11 - 15 octombrie

28 septembrie 2023    |   393 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Kinodiseea 2023Intre 11 octombrie si 15 octombrie are loc la Bucuresti cea de-a XV-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, la Cinema Gloria si Cinema Luceafarul. Festivalul va mai include diverse ateliere, spectacole si proiectii de scurtmetraje in locatii precum Prajitoria Buimac si Liceul International Bucuresti cat si in scoala 149 si Gradinita 160 din sectorul 3.

Anul acesta festivalul va fi impartit in trei sectiuni ce vor aduce pe marile ecrane atat filme premiate la alte festivaluri importante de film pentru publicul tanar (Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival, International Film Music Critics Award) in competitiile de scurtmetraj si de lungmetraj, cat si sectiuni speciale, dar si selectia Youth, dedicata adolescentilor, si Panorama.

Mai multe detalii despre program se gasesc pe site: https://kinodiseea.ro/ si pe Facebook: https://fb.me/e/4FAezSD3H.

Filmele din programul celei de-a XV-a editii a KINOdiseea sunt:

COMPETItIE JUNIOR

- Zana florilor si trolul de piatra

- Regia: Karla Nor Holmbäck

Detalii: 2023, animatie, Danemarca, 75m Premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film

Sinopsis: Rosa e o zana a florilor care a trait mereu singura in tufa ei de trandafiri.Viseaza mai presus de orice sa aiba un prieten, dar e prea speriata ca sa-si paraseasca tufa, deci nu si-a gasit unul pana acum. Dar familia de soricei care traieste sub tufa de trandafiri crede ca a gasit solutia. Domnul si Doamna soarece vor ca Rosa sa se marite cu fiul lor, Karl. Rosa nu vrea sa se marite cu un soarece. Dar, cand soarecii o ameninta ca se muta, Rosa se simte obligata sa accepte casatoria. Din fericire, Rosa e salvata inainte de nunta de fluturasul Matase. Cele doua se imprietenesc imediat. Cand Matase e rapita de un trol de piatra, Rosa trebuie sa-si invinga teama de exterior si sa-si ia inima-n dinti pentru a-si salva prietena.

- Katak – Beluga curajoasa

Regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay

Detalii: 2023, animatie, aventura, Canada, 1h 22m

Premii: Premiul pentru Cea Mai Buna Animatie la Canada China International Film Festival

Sinopsis: In timp ce pielea tuturor semenilor lui a devenit alba, Katak e inca mic si gri. Pentru a demonstra ca a crescut si pentru a indeplini ultima dorinta a bunicii sale iubite, Katak porneste intr-o aventura periculoasa spre Marele Nord.

- Aventurile lui Jules in lumea lui Asha

- Regia: Sophie Farkas Bolla

Detalii: 2023, aventura, Canada, 1h 29m

Premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival si Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival.

Sinopsis: Intr-o zi geroasa din iarna anului 1940, Jules si familia lui se muta la unchiul acestuia, primarul unui sat de colonisti din nordul Quebecului. Lui Jules i se interzice sa mearga la scoala din cauza bolii sale rare de piele. Din acel moment, cea mai mare dorinta a lui e sa se vindece. Cand cainele lui, Scanteie, fuge in padurea salbatica, Jules este nevoit sa plece in cautarea lui. Pe drum, o intalneste pe Asha, o misterioasa fetita indigena. impreuna, se aventureaza de cealalta parte a padurii, unde natura isi dezvaluie o latura plina de viata si secrete.

- Abbababb: 12 ore pana la distrugere

Regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir

Detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m

Sinopsis: La inceputul verii anului 1980, Hanna, o fata de 11 ani, si grupul ei de prieteni din copilarie planuiesc sa-i aduca pe criminali in fata justitiei, cand apare o amenintare care le-ar putea distruge ultimul bal al scolii. Aventura lor starneste binele impotriva raului si stilul disco impotriva stilului punk si se incheie cu victoria iubirii si a unitatii.

- Vremea secretelor

Regia: Christophe Barratier

Detalii: 2022, biographic, comedie, Franta, 1h 44m

Premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award

Sinopsis: Marcel Pagnol pleaca in ultima vacanta de vara inaintea inceperii liceului, intorcandu-se in dealurile lui indragite din Proventa. Vara lui de aventuri copilaresti se dovedeste a fi una plina de prime iubiri si secrete.

PANORAMA

- Mavka. Zana Padurii

- Regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban

Detalii: 2022, animatie, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m

Sinopsis: Mavka, Zana Padurii, se confrunta cu o alegere imposibila intre dragoste si datoria ei de protectoare a Inimii Padurii atunci cand se indragosteste de un om, tanarul muzician Lucas. O animatie plina de amuzament, aventura si magie, productia este perfecta pentru intreaga familie.

- Fantoma din Canterville

Regia: Robert Chandler, Kim Burdon

Detalii: 2023, animatie, comedie, Regatul Unit, 1h 29m

Sinopsis: De 300 de ani, biata fantoma a lui Sir Simon de Canterville isi bantuie in zadar conacul in asteptarea unui descendent curajos care sa-l elibereze de un blestem prin savarsirea unei fapte curajoase. O familie americana se muta aici, iar intalnirea cu fantoma le pare mai degraba amuzanta, dar o tanara din familie il poate elibera - daca indrazneste.

Detalii despre program vor fi disponibile in curand pe www.kinodiseea.ro. Rezervarile pentru grupuri organizate se pot face la adresa rezervari@kinodiseea.ro.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, proiect finantat de Primaria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinantat de Centrul National al Cinematografiei si membru in reteaua Europa Cinemas.

„Proiect co-finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB in cadrul Programului Bucuresti acasa 2023. Pentru informatii detaliate despre programul de finantare al Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB, puteti accesa www.arcub.ro”

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. in cele 14 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 150.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu