characters characters

Directorii de liceelor bacauane spun „nu” trecerii clasei a IX-a la gimnaziu

26 martie 2010    |   519 vizualizări


Zvonul includerii clasei a IX-a in ciclul de invațamant gimnazial nu le-a picat bine directorilor colegiilor din Bacau. La nivelul judetului s-a facut o simulare in acest sens.


Asa cum era de asteptat, directorii de scoli generale sunt de acord cu includerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial.


Nu de aceeasi parere sunt si directorii de licee care ar ramane fara elevi. „Noi am trimis tuturor scolilor si liceelor din judetul Bacau adrese prin care le-am solicitat directorilor informatii cu privire la posibilitatea trecerii clasei a IX-a la gimnaziu.Simularea s-a incheiat, iar raspunsurile primite sunt cele la care noi ne asteptam", ne-a declarat Nicu Harasemciuc, inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.


Directorii de scoli generale doresc sa aiba clasa a IX- a in cadrul unitatii lor, in vreme ce directorii de licee refuza ideea.
Afirmativ au raspuns si acei directori de scoli care nu dispun de spatiu suficient si care ar trebui sa mai construiasca o sala de curs pentru ca proiectul sa fie aplicat.


„Se pune si problema dotarii. In scolile generale nu sunt laboratoare sau daca sunt, nu dispun de dotarile necesare. Profesorii nu sunt pregatiti sa predea si materie de clasa a IX-a", a mai adaugat Harasemciuc.


De partea cealalta se gasesc directorii de licee care nici nu vor sa auda de aceasta trecere. „La liceu este o problema foarte mare. Un sfert din cadrele didactice isi vor pierde orele si va ramane si mult spatiu neutilizabil", a conchis inspectorul scolar, care crede ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu se va putea face abia peste patru sau cinci ani.


Sursa:www.adevarul.ro  

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu