characters characters

De 1 iunie, Clasic e Fantastic la Ateneul Roman

27 mai 2014    |   571 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Asociatia Clasic e Fantastic, Filarmonica “George Enescu “ si Teatrul Odeon anunta duminica 1 iunie, de la orele 10.00 si respectiv 12.30, doua concerte-spectacol din seria Clasic e fantastic - Copilaria marilor muzicieni. Spectacolele vor avea loc la Ateneul Roman, iar copiii il vor insoti prin muzica pe Wolfgang Amadeus Mozart.

Istoria, ii invata pe cei care vor sa o cunoasca in marile ei adevaruri ca, in perioadele de criza ale omenirii, investitiile in cercetare si in oameni (in educatie si cultura) sunt cele mai bune solutii de a scoate tarile din marasm si mai ales de a duce mai departe viata si societatea. In vremuri grele a nu face nimic este o atitudine fundamental gresita. Deteriorarea conditiei umane, asaltul inculturii, al lipsei de educatie civica sunt cele mai profunde rani ce pot afecta sufletul unui popor. Si un popor fara suflet, este un popor pierdut.

Clasic e fantastic - Copilaria marilor muzicieni sunt spectacole de teatru si muzica ce se adreseaza copiilor intre 4 si 10 ani. Povestea spune ca doi soricei Sica si Rica au trait, pe rand, in vioara lui Antonio Vivaldi, in orga lui Johann Sebastian Bach, in biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart in clavecinul lui Ludwig van Beethoven, in pianul lui Frédérik Chopin… Astazi, batranul Sol povesteste ce lucruri minunate a aflat de la stra-stra-stranepotii lui despre copilariile acestor mari compozitori, despre bucuriile si tristetile lor, despre munca obositoare de zi cu zi in fata instrumentului incepand chiar de la varste foarte mici, despre calatoriile lungi si obositoare ale celor considerati copii minune pe care intreaga Europa dorea sa ii vada si sa ii asculte si mai ales despre felul in care toti au invatat sa scrie muzica si sa se bucure de ea.

Copilaria lui Mozart . Povestea incepe cu cateva sute de ani in urma, prin anul o mie saptesute si ceva, intr-o lume plina de regi si cavaleri, de trasuri si castele, in casa unor muzicieni din Viena, capitala Austriei, o locuinta plina cu obiecte ciudate care se dovedesc a fi....instrumente muzicale. Casa apartine familiei Mozart. Tatal, Leopold Mozart era compozitor dar mai ales un vestit profesor de vioara care a scris si publicat prima metoda prin care copiii puteau invata sa cante la acest minunat instrument. Sica, Rica si Lola sunt martori la nazdravaniile micutului Wolfgang Amadeus – cel iubit de Dumnezeu!- , un copil minune, violonist, pianist, compozitor care la cinci ani, inainte sa stie sa scrie litere stia sa scrie note. Toata copilaria si-a petrecut-o calatorind impreuna cu tatal si cu sora lui prin intraga Europa dand concerte pentru capetele incoronate dornice sa asculte si sa cunoasca acest mic geniu. Soriceii l-au insotit pe micul Mozart in cateva dintre aceste calatorii si povestesc lucruri interesante, uneori amuzante, alteori triste despre cum a trait si a crescut cel care, peste ani, va deveni unul dintre cei mai fantastici compozitori ai tuturor timpurilor.

Despre Clasic e Fantastic

Proiectul conceput de Asociatia Clasic e Fantastic in colaborare cu Filarmonica GEORGE ENESCU, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si teatrul Odeon dezvolta ideea si o aduce la dimensiuni inca neatinse intre granitele culturii romanesti. Aceste programe sunt special construite in functie de cei carora le sunt destinate : concerte -spectacol educative pentru cei mai mici – prescolari si scolari – si pentru cei mai mari – liceeni si studenti. Sunt implicati cei mai buni muzicieni ai tarii – instrumentistii Filarmonicii GEORGE ENESCU. Alaturi de ei vor urca pe scena si viitorii muzicieni astazi aflati inca la inceput de drum, studentii Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Artistii se bucura de sustinerea Ministerului Culturii si Cultelor.

Si marii muzicieni au fost copii - Wolfgang Amadeus Mozart

Interpreteaza

Monica Bustean- vioara

Cezara Comsa – flaut

Cristina Popescu Stanesti – pian

Raluca Ouatu – pian

Dan Racoveanu si Fernanda Romila - orga

Cvartetul Solartis

Irina Ionescu –soprana

si actorii: Alin Olteanu, Aurelia Olteanu, Monica Ciuta, Sanziana Tarta, Irina Sarbu


Comenteaza Cristina Sarbu


In program: lucrari de W.A.MOZART si fragmente din spectacolul Copilaria lui Mozart


Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman
incepand cu: miercuri, 21 mai a.c. ora 12


Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00 Telefon: 021.315.68.75

Pentru informatii : info@fge.org.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu