characters characters

Cum se va desfasura urmatorul an scolar in contextul pandemiei

Masuri propuse de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei

20 august 2021    |   855 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

noul an scolar pandemie masuri de siguranta
Premierul Florin Citu, Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu si Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, au sustinut o declaratie de presa azi privind felul in care se va desfasura noul an scolar in conditii de siguranta. Iata cele mai importante informatii oferite de Ministrul Educatiei.

Citeste si:

Structura anului scolar 2021-2022


Anul scolar va incepe cu prezenta fizica si va ramane, pe cat posibil, cu prezenta fzica:

„Vreau ca anul scolar sa inceapa cu prezenta fizica si sa ramana cu prezenta fizica. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am invatat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, dupa discutiile pe care le-am avut cu specialistii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu as vrea sa mai trecem prin acea situatie si vom face tot ceea ce e posibil ca anul scolar sa ramana cu prezenta fizica.”, a declarat premierul Florin Citu.

Festivitatile de deschidere a anului scolar vor incepe in conditii cat mai apropiate de normalitate – purtarea mastiiva fi obligatorie, iar durata acestora va fi limitata la o ora-o ora jumatate, in spatii deschise.

Purtarea mastii in scoala va fi obligatorie pentru copiii cu varsta peste 6 ani, dar nu va fi obligatorie in spatiile deschise. Activitatile sportive vor avea loc preponderant in spatii deschise. Activitatile sportive in spatiile inchise vor fi decise in functie de incidenta bolii in localitatea respectiva.

Scolile vor ramane deschise pana la pragul de 6 la mie. Cand incidenta ajunge la acest prag, masurile legate de desfasurarea orelor vor depinde de nivelul scolar: raman deschise doar gradinitele si cresele, pana la carantina, dar si clasele cu elevi de peste 12 ani care au fost vacccinati, de la clasa a VII-a in sus. De asemenea, copiii de cresa si gradinita nu vor avea obligativitatea purtarii mastilor.

Profesorii nevaccinati si cei care nu au trecut prin boala, vor avea posibilitatea de a se testa in cadrul DSP o data la 72 ore pentru a putea preda fizic in scoala dupa pragul de incidenta de 6 la mie. In cazul in care profesorii refuza sa se testeze, „pana la coborarea ratei de imbolnavire sub 6 la mie, sa se odihneasca putin.”.

Pana in prezent, doar 30 000 de copii cu varsta intre 12 si 15 ani sunt vaccinati.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu