characters characters

Copilul din clasa I, gata alfabetizat si computerizat

16 august 2010    |   546 vizualizări


Unele familii vor sa aiba, daca este posibil, cel mai destept copil din bloc. Nu de putine ori se intampla ca micutii sa cada la mijloc intre programa educatoarei si visul parintilor.


Pe 15 septembrie, pustii de la grupa pregatitoare vor intra pentru prima oara pe usile unei scoli. Bagajul lor de cunostinte depaseste insa, de cele mai multe ori, programa anilor de gradinita, iar asta ingreuneaza, paradoxal, munca invatatoarelor.


Articol complet: Evz.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Bernad Floare Barbara
    Bernad Floare Barbara    16.08.2010 - 20:28
    Observ, ca educaoare, tendinta parintilor de a-si angaja copiii in multiple activitati extrascolare fara a cunoaste cu adevarat potentialul lor si cu atat mai putin inclinatiile. Considera joaca ceva ineficient si vor sa faca din copil, probabil, ce ei n-au putut fi.Desi depun eforturi sa-i fac sa inteleaga ca jocul trebuie sa ramana predominant la aceasta varsta, ca este un mijloc pe placul copilului care ii dezvolta personalitatea, ii deschide drumul cunoasterii si nu face ceva constrans. Sigur ca un abil educator conduce cu finete jocul copiilor.Parintii au iutat sa se mai joace cu copilul lor,cei care au venituri remarcabile le cumpara jucarii sofisticate ori ii lasa ore in sir, fara nici un program stabilit, in fata calculatorului ori TV-ului.Unii cred ca daca ii invata socotitul si cititul de la 4 ani demonstreaza cat sunt de inteligenti.Curricula prescolara este si asa destul de incarcata si trebuie sa fii abil educator ca sa ramana copilului timp suficient pentru joc.