characters characters

Copiii cu nevoi speciale din Hunedoara vor invata in clase cu predare normala

16 martie 2010    |   580 vizualizări

Masura a fost luata in urma disponibilizarilor masive din invatamant. Parintilor copiilor cu nevoi speciale nu sunt de acord cu decizia Inspectoratului. Dascalii spun ca aceasta masura va afecta intregul colectiv al clasei.


Aproape 200 de elevi cu nevoi speciale din Hunedoara vor invata, din toamna, in clase cu predare normala. Masura a fost luata din cauza reducerilor de personal din invatamant. Atat parintii copiilor cu nevoi speciale, cat si dascalii cred ca decizia Inspectoratului Scolar ii va afecta pe elevi.

 

"La clasa normala nu poate sa faca fata pentru ca el in clasa a opta abia invata tabla inmultirii", a spus Gabriel Fagura, parinte.

 

"Este mai bine sa ramana intr-o clasa speciala, deoarece, daca ajunge la o clasa normala, toti il vor marginaliza pentreu ca nu stie sa citeasca, nu stie sa scrie corect, doar de vorbit, vorbeste corect" a adaugat  Constantin Mot, parinte.

 

Dascalii cred ca solutia gasita de Inspectorat ii va afecta pe toti elevii.

 

"In momentul in care un invatator trebuie sa-si imparta atentia si pentru copilul care are nevoie de protectie si de sprijin specializat si individualizat si trebuie sa aloce foarte mult timp clasei care are un alt ritm de lucru se creaza dificultati si pentru invatator si pentru restul colectivului de copii si pentru copilul in cauza de asemenea" a precizat Ileana Circo, invatator.

 

La nivelul judetului Hunedoara sunt acum 320 de posturi de profesori cu nevoi speciale, dar din toamna vor ramane doar 245.

 

In fiecare oras hunedorean exista cel putin o clasa pentru copiii cu nevoi speciale.

 

Sursa: www.realitatea.net

 

Ce parere ai despre aceasta masura? Esti de acord cu parintii si dascalii care se opun acestei decizii?



Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu