characters characters

Cine se joaca se aduna. Importanta jocului in invatare

25 aprilie 2017    |   444 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mama si copil jucandu-seIn ultima vreme, nenumarate articole despre joc si importanta acestuia in educatie au atras atentia asupra unor aspecte extrem de importante.

Plictiseala este buna (vorba reclamei) - In primul rand ar fi caracterul revelator al plictiselii. Dezbracata de tusele negative cu care incearca sa o impovareze copiii, plictiseala este, in fapt, un timp al echilibrarii si descoperirii de sine. Un timp in care nu trebuie sa faci nimic, un timp in care esti tu cu tine, in care simti si te simti, te conectezi cu propria persoana, te racordezi la propriul eu. Te descoperi, te regasesti, te calibrezi. In al doilea rand, copiii se supun aceluiasi mecanism in astfel de momente de ne-ocupare, ba mai mult chiar, isi dezvolta imaginatia atunci cand, din plictiseala, inventeaza jocuri, scenarii, povesti.

Un boost pentru creativitate – Mai tineti minte vorba aceea „nevoia te invata“? Cand se joaca, cei mici isi imagineaza tot felul de situatii posibile, de lumi fantastice sau de povesti minunate in care sunt super-eroi si au puteri nemarginite. In astfel de contexte, copiii trebuie sa gaseasca rezolvari la cele mai provocatoare dileme, sa creeze, sa evalueze, sa cantareasca, sa construiasca si, per total, sa alcatuiasca o lume complexa, rod integral al imaginatiei lor. Astfel, intr-un timp foarte scurt, copilul parcurge distanta dintre „mama, ma plictisesc, nu am ce sa fac“ la „mami, ia uite ce frumos am facut!“, reusind sa gaseasca in el insusi resurse nebanuite.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu