characters characters

Cel mai bun matematician din lume in teoria geometrica a functiilor este un profesor roman

12 februarie 2010    |   863 vizualizări

Alba Iulia se poate mandri cu cel mai bun matematician din lume in teoria geometrica a functiilor. Titlul de cercetatorul anului 2009 in acest domeniu a fost obtinut de Daniel Breaz, profesor la Universitatea 1 Decembrie 1918. Distinctia ii va fi acordata in luna mai, la universitatea din Kyoto, Japonia.


Daniel Breaz este din 2009 profesor la catedra de matematica-informatica de la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. In 12 ani de cariera universitara a scris zece carti de specialitate si are peste 100 de articole stiintifice publicate in jurnale de prima mana din intreaga lume. De noua ani colaboreaza cu matematicieni din Japonia, Canada, Turcia sau Egipt. Acum isi vede munca rasplatita.


"Acest premiu mi s-a acordat pentru activitatea de cercetare pe care am avut-o in teoria geometrica a functiilor, unde scoala romaneasca are o dezvoltare foarte mare si a avut-o de multi ani. Sunt foarte multi matematicieni care au lucrat in acest domeniu in Romania si nu numai", a declarat profesorul.


Titlul obtinut de matematician este privit cu mandrie de colegii de catedra si de fostii studenti, care-i calca acum pe urme. "Nu putem decat sa ne bucuram ca avem astfel de cadre didactice in Universitatea noastra, iar studentii beneficiaza de o pregatire competenta in domeniu", a spus prorectorul Universitatii 1 Decembrie 1918, Lucia Cabulea.


Teoria geometrica a functiilor este cercetata in prezent de aproape 4.500 de matematicieni din lume.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu