characters characters

Ce sa faci cand… copilul tau are probleme emotionale

Ghiduri pentru parinti si copii

21 aprilie 2015    |   943 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

De la teama de a adormi pana la dificultatea de a controla furia, pe masura ce cresc, copiii se confrunta cu tot felul de probleme pe care le pot rezolva singuri, daca primesc putin ajutor. Colectia „Ce sa faci...” ofera acest ajutor copiilor, parintilor si psihologilor care lucreaza cu copiii, pentru a-i ajuta pe acestia sa scape de griji, sa aiba un somn linistit si sa isi gestioneze furia, in cele trei ghiduri publicate la Editura Trei:

  • "Ce sa faci sa scapi de griji" - ghid practic copiilor cu varste intre 6 si 12 ani care au probleme de anxietate.
  • "Ce sa faci cand ti-e frica sa te bagi in pat" – teama de a dormi singur, agitatia inainte de somn, trezirile in timpul noptii, spaimele copiilor pot fi rezolvate prin tehnici usor de aplicat de parinte si copil.
  • "Ce sa faci cand iti iesi din fire" - le prezinta copiilor si parintilor tehnicile cognitiv-comportamentale folosite pentru a trata problemele legate de furie.

Scrise de psihologul clinician Dr Dawn Huebner si ilustrate de Bonnie Mathews, ghidurile ofera explicatii pe intelesul copiilor, folosind povestea si jocul pentru a prezenta solutiile potrivite fiecarei probleme intampinate de catre copii.

Ce sa faci cand iti iesi din fireCe sa faci... cand iti iesi din fire
Ghid pentru copiii care nu-si pot stapani furia

Publicat de Asociatia Americana de Psihologie

Cartea prezinta furia pornind de la analogia cu un foc. Furia incepe cu o scanteie si ne poate energiza pentru a trece la actiune.

Dar de multe ori, cand scanteia se aprinde prea repede si prea intens, flacara scapa de sub control si poate duce la probleme.

Copiii si parintii vor gasi in ghid metode prin care pot „stinge” furia, prezentand pas cu pas, tehnici prin care se pot linisti, stimuland in acelasi timp si motivatia copiilor de a face o schimbare in aceasta privinta.


Ce sa faci cand ti-e frica sa te bagi in patCe sa faci... cand ti-e frica sa te bagi in pat
Ghid pentru copiii care adorm greu


Publicat de Asociatia Americana de Psihologie


Un somn linistit ii ajuta pe copii sa fie in forma, sa invete mai bine si sa se bucure de copilarie. Insa pentru multi parinti si copii, momentul in care copilul merge la culcare vine cu temeri, neliniste, refuzuri, amanari si uneori si lacrimi.

In acest ghid vei gasi tehnici cognitiv-comportamentale prin care il poti ajuta pe copil sa depaseasca teama de a dormi singur, teama de monstri sau de intuneric si sa ii dezvolti deprinderile de care are nevoie pentru a avea un somn odihnitor.



Ce sa faci ca sa scapi de grijiCe sa faci... sa scapi de griji
Ghid pentru copiii care vor sa invinga anxietatea

Publicat de Asociatia Americana de Psihologie

Daca le ofera atentie, grijile pot creste mai mult decat si-ar dori copilul tau, ajungand sa ii umbreasca fiecare zi. Dincolo de incurajarea frecventa „Nu are de ce sa iti fie frica”, exista o multime de metode eficiente prin care copilul poate invata sa isi controleze anxietatea.

De exemplu, copiii invata tehnica „timpului destinat grijilor”, astfel incat ele sa nu il distraga pe copil toata ziua, precum si tehnici care folosesc imaginatia: crearea unui cufar in care sunt ascunse grijile sau crearea unui autoportret lipsit de griji.

Dr. Dawn Huebner este psiholog clinician in Exeter, New Hampshire, specializata in tratarea copiilor si a parintilor lor. Desenele amuzante ale lui Bonnie Matthews apar in multe carti si reviste pentru copii. Locuieste in Baltimore.

UPDATE
Poti castiga setul de carti daca participi la concursul nostru de pe Facebook si raspunzi la intrebarea "Tu ce faci atunci cand copilul tau nu vrea sa adoarma?". Pentru a participa la concurs, da click aici sau pe fotografia de mai jos. Mult succes!
concurs editura 3

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu