characters characters

Anxietatea in randul copiilor a crescut in ultimii 50 ani

Anxietatea copiilor este mai ridicata azi decat a pacientilor psihiatrici din anii ‘50

18 august 2017    |   599 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

anxietatea copiilor
Nivelul de anxietate in randul copiilor si adolescentilor a crescut substantial in ultimii 50 ani, dupa cum arata doua studii. Cresterea este atat de semnificativa incat copiii manifesta un nivel de anxietate mai ridicat decat copiii diagnosticati in anii 50 cu anxietate si internati in spitalele de psihiatrie. Autorii studiului arata ca aceste rezultate indica faptul ca este posibil ca numarul cazurilor de depresie sa creasca in viitor, deoarece problemele legate de anxietate ii predispun pe oameni la depresie. De asemenea, tulburarile de anxietate sunt asociate cu dependentele de substante, dar si cu probleme de sanatate fizica: astmul, sindromul colonului iritabil, tulburarile alimentare si cardiovasculare sunt mai frecvente in randul persoanelor care sufera de anxietate.

Se vorbeste despre o epoca a anxietatii, iar cauzele pentru cresterea nivelului de anxietate sunt gasite in mediul in care traim: relatiile sociale reduse si pericolele din mediul inconjurator. Accentul pus pe individualism si autonomie este unul dintre motivele pentru care tindem sa avem din ce in ce mai putine relatii sociale si sa percepem realitatea inconjuratoare ca fiind amenintatoare.

Cum iti poti proteja copilul de anxietate? Asigura-te ca socializeaza suficient, incurajeaza la randul tau relatiile sociale apropiate si cooperarea si incearca sa ii insufli increderea in cei din jur. De asemenea, acorda atentie felului in care ii vorbesti despre pericolele din jur si felului in care iti gestionezi propriile temeri si ingrijorari.

*Sursa foto:Pixabay.com

Sursa: APA.org


Citeste si:

Copiii invata sa se ingrijoreze de la parintii lor 

 
Copilul tau nu-si poate concentra atentia? Poate avea o problema de anxietate

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu