characters characters

Aerul poluat, la fel de periculos pentru sarcina ca fumatul

18 ianuarie 2019    |   535 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

aerul poluat si sarcina
Aerul poluat este la fel de daunator pentru femeile insarcinate ca fumatul, cand vine vorba de riscul de a pierde sarcina, potrivit unui studiu.

Se stie deja ca poluarea aerului este un factor care dauneaza fetusului crescand riscul nasterii premature si al greutatii scazute la nastere. Alte studii au descoperit si particule toxice in placente.

Studiul a masurat impactul expunerii pe termen scurt la aer poluat. A descoperit ca nivele ridicate de dioxid de nitrogen (care sunt comune peste tot in lume) cresc riscul de a pierde sarcina cu 16%.

„Prin comparatie, riscul de pierdere a sarcinii este asemanator cu riscul cauzat de fumat in primul trimestru al sarcinii.”. Dioxidul de nitrogen este produs prin arderea combustililor, in special diesel.

Studiul a fost realizat in Salt Lake City, in SUA, dar autorii atrag atentia asupra faptului ca acest nivel de poluare nu este specific doar acestui oras, ci este asemanator celui din orasele mari din lume, precum Londra sau Paris. Poti afla mai multe despre nivelul poluarii aerului in Bucuresti aici.

Riscul de pierdere a sarcinii depinde de numarul de saptamani de sarcina, iar studiul nu a luat in calcul si acest aspect, existand posibilitatea ca rezultatele sa nu fie exacte. Insa alte studii anterioare au descoperit ca poluarea aerului influenteaza negativ sarcina si sanatatea fatului.


Printre masurile pe care le pot lua viitoarele mame se numara planificarea sarcinii astfel incat sa evite perioada cu cel mai ridicat nivel de poluare al aerului, instalarea filtrelor de aer in casa si evitarea efortului in aer liber in oras in timpul sarcinii.

Sursa: TheGuardian.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu