characters characters

8 mai - Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii

#ContinuamSaAplaudam voluntarii Crucii Rosii si Semilunii Rosii

08 mai 2020    |   695 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Ziua Mondiala a Crucii Rosii 2020
Voluntarii si personalul angajat al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sarbatoresc in data de 8 Mai, Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. Din anul 1863 pana in 2020, Miscarea de Cruce si Semiluna Rosie este principalul mijloc de interventie umanitara la nivel mondial.

În ultimii ani, voluntarii si angajatii Crucii si Semilunei Rosii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni in situatii de urgenta, de la dezastre naturale la razboaie civile. Desi suntem organizati ca o retea la nivel global, rezultatele actiunilor noastre au impact la toate nivelurile : mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflati in nevoie. De aceea, deciziile ce privesc organizatia in ansamblul ei si stabilirea agendei umanitare internationale pleaca de la cei care inteleg cel mai bine problemele si solutiile : voluntarii, oamenii si comunitatile afectate de greutati.

În cei 157 de ani de existenta, Crucea Rosie si Semiluna Rosie s-a adaptat mereu provocarilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la inceputul pandemiei, voluntarii si angajatii au fost permanent in actiune, asumandu-si riscul imbolnavirii, pentru a oferi asistenta umanitara si servicii socio-medicale celor in nevoie. Totodata, pentru a ajuta comunitatile sa se pregateasca, au diseminat informatii esentiale pentru prevenirea si limitarea raspandirii virusului. În conditii neprielnice, voluntarii au depasit bariere si cu responsabilitate si daruire, au dus la indeplinire misiunea organizatiei.

În aceasta zi aniversara, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari si personalului angajat din cele 192 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie care sunt implicati si fac tot ce le sta in putere pentru a sprijini comunitatile afectate de pandemia COVID-19.

Fiecare voluntar de Cruce Rosie, merita aplauzele noastre si va incurajam pe toti, in data de 8 Mai, sa aplaudati impreuna cu noi eforturile lor.

#DeLaDistantaDarÎmpreuna


Despre Crucea Rosie Romana

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara a autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, impartial si neutru. Organizatia contribuie, prin programele desfasurate, la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Rosii Romane care stau la baza tuturor actiunilor sale.

Dimitrie Ghica, Nicolae Cretulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. C. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila sunt semnatarii actului de infiintare al Crucii Rosii Romane la 4 iulie 1876. Primul sediu al organizatiei a fost deschis in Spitalul Coltea din Bucuresti. Nume sonore ale istoriei si culturii romane – Regina Elisabetta, Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, Printul Dimitrie Ghica, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea - au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabili.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu