characters characters

250 de burse la cursurile Logiscool - oferite pentru a sustine educatia digitala a copiilor

13 septembrie 2022    |   455 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

LogiSchool Burse
Logiscool lanseaza programul de burse „Drumuri deschise” si indeamna copiii sa-si dezvolte abilitatile de programare, robotica sau creatie promovand alfabetizarea si educatia digitala in randul copiilor, mai ales ca nevoia din tara noastra este mai mare comparativ cu alte state din UE. Cele 250 de burse la cursurile digitale vor echipa elevii cu un set valoros de cunostinte, ghidandu-i pas cu pas, pe parcursul unui an de studiu, sa devina utilizatori de tehnologie increzatori si constienti. Mai mult de atat, elevii vor putea sa dezvolte propriile produse digitale, utilizand astfel timpul petrecut in fata ecranelor intr-un mod practic.

Cu peste 60 de locatii in Romania, Logiscool - lider edutech -, are misiunea de a deschide orizontul spre lumea digitala copiilor si adolescentilor. Prin programul de burse “Drumuri deschise”, 250 de copii pasionati de mediul digital vor beneficia de un an de studiu in cadrul Logiscool Romania, fie la sediul scolii, fie in mediul online. În functie de pasiunile lor, castigatorii vor putea alege intre cursuri de programare, robotica sau alte cursuri de competente digitale disponibile la scoala Logiscool din orasul lor.

Cursurile oferite drept bursa sunt atat pentru incepatori, cat si pentru avansati si isi propun sa echipeze tinerii participanti atat cu un set de abilitati hard, precum crearea si programarea de roboti, gandirea de jocuri personalizate, cat si cu abilitati soft, prin activitatile de socializare cu copii de varsta lor cu care impart aceeasi pasiune, dar si prin cele de autocunoastere.

Vremurile actuale fac ca abilitatile digitale sa fie o necesitate indiferent de varsta, tehnologia fiind prezenta peste tot in viata de zi cu zi. Desi multi copii stiu sa foloseasca tehnologia pentru joaca, Logiscool isi propune sa vina in intampinarea lor pentru a-i invata cum sa foloseasca tehnologia si in scopuri educative.

“Alfabetizarea digitala a devenit o abilitate de viata. De aceea, este important pentru copii sa inceapa educatia digitala cat mai devreme, intr-un mediu sigur si creativ, astfel incat sa inteleaga si sa gestioneze viitorul intr-o lume bazata pe tehnologie.”- spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania.

În 2022, datele furnizate de Comisia Europeana plaseaza Romania pe ultimul loc in UE la capitolul alfabetizare digitala, mai putin de 30% dintre romani avand cunostinte digitale de baza. Astfel de initiative - cum este si campania „Drumuri deschise” sunt esentiale pentru a schimba raportul in favoarea alfabetizarii digitale in viata de zi cu zi, cat si la scoala sau la locurile de munca.

Cu o experienta de peste cinci ani si peste 40.000 de elevi, Logiscool a initiat si continua sa consolideze un mediu digital mai sigur si accesibil pentru copiii de pretutindeni.

Cum poti sa aplici pentru o bursa?

  • Aplicatia pentru bursa se face printr-un email trimis catre comunitate@logiscool.com in care parintele ataseaza un document Word cu urmatoarele informatii:
  • Raspunsul copilului la intrebarile ‘Ce curs iti doresti sa urmezi in cadrul Logiscool si de ce crezi ca programarea este importanta?’ in maximum 150 de caractere.
  • Recomandarea invatatorului (pentru elevii care sunt in clasele I-IV) sau a dirigintelui (pentru elevii care sunt in clasele V-VIII) din cadrul scolii la care studiaza elevul care va beneficia de bursa, in maximum 100 de caractere.

Pentru a fi eligibila scrisoarea electronica, trebuie sa se regaseasca si urmatoarele informatii:

  • Nume si prenume elev;
  • Clasa in care este elevul la data de 5 septembrie 2022;
  • Orasul din care este elevul;
  • Nume si prenume invatator/diriginte;
  • Școala la care invata elevul;
  • Adresa de e-mail a profesorului.

Care sunt conditiile de inscriere pentru burse?

Pentru a aplica la burse este nevoie sa fii elev la o scoala, privata sau de stat, si sa-ti doresti sa dobandesti noi cunostinte digitale. Nu ai nevoie de experienta in domeniu, ci doar de foarte multa pasiune si entuziasm pentru a descoperi lucruri noi din domeniul digital.

Perioada de inscriere pentru bursele Logiscool este pana pe 24 septembrie ora 20:00, iar castigatorii vor fi anuntati pe 27 septembrie, prin intermediul unui e-mail. Mai multe detalii despre regulament puteti gasi aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu