characters characters

Sa invatam copiii sa faca sport

Propus de: Nicoleta Marcu   |   28 aprilie 2009    |   7642 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Sportul in viata copiilor

intrecere copii
Mens sana in corpore sano - proverb latin


Practicat cu masura, adaptat varstei copilului, sportul este o necesitate. Mai mult chiar decat noi, copiii nostri au nevoie de activitate fizica constanta, pentru a se dezvolta armonios. In functie de varsta si de personalitate, ei au diferite preferinte in materie de sport.


Trebuie sa intelegem aceste preferinte si sa-i lasam sa practice sportul care ii atrage. Nu ezitati sa mergeti cu copilul in sali diverse de antrenamente, pe stadion, la concursuri sportive.


De la bazinul de inot, fiul meu, cu toate visele si staruintele mele a invatat sa inoate bine pentru el, dar atat; la sala de judo a refuzat sa mai mearga a doua oara; karate a incercat vreo 2 luni; dans de societate, tot atat; dans popular, mai putin chiar; atletismul a fost bun pana a descoperit poarta terenului de fotbal, din care „nu mai iese” de vreo 6 ani. A devenit organizat, ordonat, punctual, se ocupa bine si de scoala pentru ca asta este si conditia noastra si a antrenorului de la club, are o constitutie fizica atletica, sanatate de invidiat, verificata amanuntit din timp in timp, pentru ca asa sunt regulile oricarui club sportiv, o gandire sanatoasa de echipa.Sportul nu trebuie sa fie practicat neaparat intr-un cadru organizat: o plimbare zilnica cu rolele sau cu bicicleta; fotbal si baschet in spatele blocului, sau orice alt joc cu mingea, cu fratele sau cu copiii vecinilor; o prinselea, ascunselea sau saritul coardei; sunt suficiente pentru o crestere armonioasa. Dar care este masura potrivita – antrenamentele zilnice sau jocurile sportive din curtea scolii si din parc ? Nu trebuie sa fie prea mult, ci trebuie sa fie cat mai variat si amuzant, iar ce este cel mai important, constant.Toate statisticile arata ca aceasta generatie de copii este expusa sedentarismului inca de la varste mici, televizorul si calculatorul inlocuiesc mult prea mult si prea devreme miscarea si joaca afara, contactul cu aerul curat si soarele.

Citeste articolul in continuare:
Sporturile la copii:Ce? De ce? De la ce varsta?


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/rimuhosting/4884304797/

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Indries Olga Cristina
  Indries Olga Cristina    01.10.2009 - 17:22
  Părerea mea este că întradevăr sportul înseamnă în primul rând sănătate.Am şi eu un băiat de 10 ani care practică karate de la 6 ani.L-am dat la sport pentru că era foarte energic si lovea mereu uşile cu picioarele şi m-am gândit la acest sport ca să îl mai ordonez puţin.A fost descoperit destul de repede ca fiind talentat şi are în prezent are 46 de medalii ,6 cupe şi a călătorit foarte mult.Are un program clar şi un grup de prieteni cu care îl ştiu mereu în siguranţă.Ca părinte ,dar şi în calitate de cadru didactic îi sfătuiesc pe părinţi să îşi dea copiii la sport.Tot ceea ce am citit în articol a fost interesant şi chiar voi citi acest articol şi parinţilor la şedinţa cu părinţii.MULTUMIM
 • Utilizator Anonim
  Adina    26.08.2009 - 07:30
  Imi doresc sa am o sala proprie de sport unde ma pot distra cu prieteni mei pentru ca fiecare dintre noi stie sa faca cate o miscare

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe